reiser

Praha 2015

Hei! 

Nå er endelig min tredje tur til Praha bestilt! 20. juni reiser jeg, Marie, Maria og Elisabeth til Praha. Kanskje blir to til med, men er ennå usikkert. Praha er for sure min favorittstorby. Er så utrolig mye fint å se på der, hyggelige mennesker og gode shoppingsmuligheter. Vi skal bo på vårt favoritthotell The Icon hotel and Lounge. Vi skal også feire en eksamen og to bursdager der borte, så har ingen andre forhåpninger enn at det blir utrolig morsomt! Så nå er datoen markert i kalenderen, så nå er det bare revy, hjemreisex2, og mange eksamener igjen før vi reiser. Regner med at månedene flyver av gårde, det har de i alle fall gjort siden jeg flyttet hit til Sogndal.


Praha, September 2013: del 3, Slottet og hjemreisen

Dag 3 begynte tidlig, altfor tidlig. Men det var den dagen vi gjorde mest. Vi begynte dagen med frokost på hotellet, som vi gjorde hver morgen. Vi satt å planla hvordan vi skulle gå, og Marie var selvsagt framme med kartet sitt over byen. Vi bestemte oss raskt for å gå til opraen igjen, for der var en enkel vei over til slottet, uten at vi måtte gjennom en stor mengde med turister. Det var utrolig lurt, for alle turistene går over Karlsbroen. Samtidig fikk vi se en nydelig utsikt over slottet og bygningene ved siden av. Da vi kom fram til opraen satt vi en god stund på promenaden ved elven. det tar en stund å komme seg opp til slottene, vi stoppet jo en del men brukte over en time dit. 

Det er tungt å gå opp, men så fort du er oppe er det en helt fantastisk utsikt, og det er virkelig verdt det. Vi brukte god tid i parken ved slottet. Vi satt ned å snakket, planla hva vi skulle gjøre videre og så utover byen. Oppe i fjellet er det utrolig rolig i forhold til nede i byen, det er ikke så mange biler der, og du får sett hvordan lokalbefolkningen lever der. 


Vi bestemte oss så for å gå opp til slottet for å se. Ikke at slottet er så spesielt fint, men midt i slottsparken er det en stor kirke som heter St Vitus Cathedral. Den er helt fantastisk, og det tok over 600 år å bygge den. Vi kjøpte oss biletter for å få tatt en nærmere titt, og det var verdt pengene. Tenk at de brukte 600 år på å bygge katerdralen. Det er så utrolig mange detaljer, og den er stor. Vi brukte vell en halvtime der inne, og det var stappfullt av turister. Etter å ha vært i katedralen var vi utrolig sulten, så vi bestemte oss for å ta en god lunsj på favorittresturanten vår i hele Praha. De har en utrolig god kyllingrett der, som er verdt hele turen tilsammen. vi koste oss der i et par timer med god mat. Er en veldig rolig resturant med hyggelige servitører. 

Etter lunsjen bestemte vi oss for å gå videre opp, for det var flere plasser å besøke. Vi var innom to turistattraksjoner til, men husker ikke hva de heter. Vi var i allefall begynt å bli lei da, så det gikk ganske raskt. Vi fjaset rundt og hadde det veldig morro. Begynte å bli sent så vi spaserte nedover, og tullet videre. Vi hadde pause på stien som skulle ta oss ned til Karlsbroen igjen. Der var det en turistgruppe som fikk innføring i Subways, noe som var veldig interessant å se på. De fikk streng beskjed om ikke å kjøre ned barn eller hunder. 


På Karlsbroen var det mindre turister enn vanlig siden det var begynt å bli kveld. Vi avsluttet kvelden på TGI Fridays, og jeg har ikke telling på hvor mange ganger vi spiste der i løpet av ferien, de har så utrolig god mat der. Det var også dit vi gikk på kvelder vi ville ut av hotellrommet. På kvelden hadde vi egentlig bare en koselig jentekveld på Fridays, og koset oss. 
Den siste dagen i Praha gikk til pakking, og masse shopping. Tror alle var rimelig sliten da tiden kom til at vi måtte ta taxi til flyplassen. Vi sov hele veien tilbake til Gardermoen, og vi måtte tilbringe natten på flyplassen. Der slappet vi bare av, så film og holdt oss våken hele natten. Veldig slitsomt, men var verdt turen. Alt i alt hadde vi en super jentetur til Praha, og nå har jeg vært der to ganger på et halvt år. Virkelig en plass å annbefale. God mat, billig, og fine hoteller. Eneste minuset var at vi bare fant en matbutikk på hele turen, men ellers var det ikke noe negativt. Annbefales på det sterkeste. 

 

 

Praha, September 2013 del 2: Opraen, Jødekvartalet og Gammeltorget

På dag 2 hadde vi bestemt oss for å gå å se på operaen og jødekvartalet. Men først ble det selvsagt litt shopping. Et godt tips om man er i Praha er å finne opraen, og gå derfra langs elvekanten, spesielt hvis man er heldig med været.. Vi gikk et stykke langs elvekanten, og vi gikk også innom jødekvartalet. I nærheten av jødekvartalet finnes den dyre gata, med alle de kjente merkene. I jødekvartalet fant vi en gate hvor det sto selgere med hver sin bod, og der stoppet vi for å se. Det rare var at rett ovenfor bodene var en kirkegård. Så når du sto ved bodene, så lå det døde mennesker rett over deg, creepy. 


Ettermiddagen dag 2 bestemte vi oss å gå en liten tur til gammeltorget. Der er det mange gamle fine bygninger. Blant annet er den astronomiske klokken der og den er virkelig verdt å se. Hver time kommer det syngende figurer ut, og det er en stor attraksjon i Praha, man må nesten sloss for å komme fram til den å se. Da vi hadde sett den var det begynt å mørkne. Og det er utrolig koselig der da. Resturantene har varmelys og åpen flamme, og bygningene er svakt lyst opp. Utrolig fint! Så vi bestemte oss for å sette oss ned på en resturant å spise en god middag siden det var begynt å bli sent. Vi ble sittende på resturanten å skravle i mange timer, og da var det plutselig helt mørkt. Da fant vi ut at det var best å komme seg tilbake på hotellet for å slappe av og sove, for dagen etter hadde vi store planer. Har du lyst å reise til Praha? Eller har du vært der? 

Praha, September 2013 del 1: reisen til og dag 1

Den 26.september satte jeg og Marie kursen mot store Oslo. Der skulle vi bo fram til den 28. hos Vilde og Henriette, en togtur på 20 minutter unna Oslo S. Jeg, som nesten aldri har vært i storby før syntes jo dette var ekstra spennende. Jeg feiret også bursdagen min i Oslo den 27.september, og den ble feiret på TGI Friday. Skikkelig koselig feiring sammen med gode venner som jeg ikke hadde sett på evigheter. Fikk også møtt Silja som jeg ikke hadde sett på godt over et år, og Agnes kom dagen etter oss. Var utrolig morsomt å shoppe, se hovedstaden og møte gamle kjentfolk disse dagene. 

Den 28.september satte vi kursen mot Gardermoen, og der ventet masse taxfree shopping. Elsker taxfree! Flyet vårt gikk først på ettermiddagen, så vi hadde god tid. Det jeg syntes er skummelt med å reise til utlandet er taxi, er så utrolig freaky. Skjønner ikke hvorfor jeg føler det sånn, har gjort det så lenge jeg kan huske. Da vi kom fram til flyplassen måtte vi få tak i en taxi, og det vi har lært oss er at man alltid skal ta de gule AAA taxiene i Tsjekkia. Det tok en stund å finne hotellet, men vi fant fort ut at dette var en hotell i toppklassen. Forrige gang vi var i Praha bodde vi på en gammelt, skittent og knirkete hotell med sur betjenning. Denne gangen var det rene luksusen. Kjempefint bad, gode senger, rent, god mat og hyggelig betjenning. Hotellet vi bodde på het The Icon Hotel & Lounge (tror jeg). Annbefales på det sterkeste om du skal reise til Praha. Så siden vi kom så sent på hotellet den dagen bestilte vi bare roomservice og skravlet. La oss relativt tidlig siden vi skulle tidlig opp dagen etter. 

 Søndagen våknet vi opp til steikende sol og blå himmel. Var utrolig varmt ute, og vi bestemte at dagen skulle gå til museumene som var i handlegata. Det store bygget dere ser rett ovenfor er det fineste muesumet, men det var stengt for oppussing. Så vi gikk på nabomuseumet. Der fikk vi sett masse spennende på hvordan Tsjekkia hadde det i gamledager. Vi brukte et par timer inne på museumet. Og siden det var så fint vær ute ville vi ikke tilbringe dagen inne på flere museumer så vi gikk rundt i den store handlegata, og gikk innom de butikkene vi syntes var spennende. Kan si det ble mange stoppepauser på Starbucks den dagen. (en del av handlegata i bakgrunnen, og linselusa meg) 

På kvelden var vi ganske slitne, men vi pyntet oss opp og gikk i et par barer. Var ikke så mye liv ute, og siden vi var ganske utslitte gikk vi tilbake til hotellet. Der satte vi oss i baren og skravlet i et par timer. Da vi kom tilbake til hotellrommet bestemte vi oss for å ha spakveld. Vi tok ansiktsmaske, og koste oss. 

Del 2 kommer senere, tenkte det var best å dele opp dagene, for noen dager gjorde vi utrolig mye. Og jeg tenkte å skrive litt mer detaljert om dagene, for Praha er virkelig en by som er vedt å oppleve. 

Har du vært i Praha? Eller kunne du tenkt deg å dra dit?