Mitt liv

Endelig hjemme

Nå er jeg endelig kommet hjem til Alta på juleferie. Kom hjem mandag, og dagene har flydd av gårde siden da. Har vasket her i huset, handlet julegaver, vært med venner og jobbet. As we speak sitter jeg hjemme med Chebo, hunden min. Skal snart kjøre ned til Alta for å møte Elin! Det blir skøy.

Planene de neste dagene er å vaske huset, lage krumkaker med bestefar, pakke ferdig julegavene, bake og dra ut i morgen med Elin. Gleder meg til de neste dagene, jul er så koselig! Husker nesten ikke hvordan det er man blogger, så dere får bare unnskylde mine korte innlegg og dårlige rettskriving. Forhåpentlighvis blir dette bedre når jeg får kjøpt meg ny pc i januar.

Tenkte jeg skulle slenge med noen bilder fra de siste årene. Rart hvor mye artig man har gjort, spesielt i fjor da jeg hadde friår med Marie.

Blogges senere!


Juleferie

Endelig juleferie! Tre eksamener senere, og jeg lever ennå! Reiser hjem til Alta på mandag, så da blir det et litt utfyllende innlegg! For jeg har selvsagt klart å ødlegge pcen min! Hiver bare med bilder fra den siste tiden

Nattbuss

Hei!

Nå sitter jeg på nattbussen til Oslo å blogger fra iphonen. Har bare fem timer igjen før vi er framme! Og da er det ennå fem timer før flyet vårt går til Alta. Nå ligger Marie å snorker forann meg i setet, tror jeg skal følge hennes eksempel. God natt fra meg!

Lenge siden sist

Hei!

Nå begynner det å bli en god stund siden jeg blogget! Ikke siden før skolestart! Jeg er i allefall godt i gang med studiene! Fadderukene var fantastisk morsomme, og klassen min er superkoselig! Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker, og alt er bare supert! Trodde ikke jeg skulle like Sogndal så godt som jeg gjør. Blir mye ut i helgene, og skolearbeid i ukene. Jeg har jo helt glemt å blogge, har så mye å gjøre hver dag. Hadde tenkt å søke jobb her, men det blir nok ikke tid før etter jul. Er så utrolig mye sosialt som skjer og skolearbeidet tar sin tid. Til neste uke skal jeg ha gjort ferdig to arbeidskrav og en eksamensskisse! Og enda til skal jeg reise hjem til Alta for første gang på fire måneder i morgen. Det blir kjempebra!

Dette innlegget er skrevet fra iphonen, pcen min har tatt kvelden! Noe som er veldig dumt nå som eksamenstidene kommer og skolepcene er opptatt døgnet rundt!

Kommer med flere innlegg senere, må prøve å restarte og rydde opp i hele pcen, kanskje den ikke slår seg av hele tiden da!

Leikanger

Hei! 

I går tok vi turen til Leikanger. Da var det opp klokken 9 for å gjøre seg klar, for bussen vår gikk 11.30. Da vi kom fram til Leikanger gikk vi til bruktmarkedet som skulle være der, eller sommerfesten som det ble kalt. Vi var der litt tidlig, så vi tok turen innom matbutikken der vi kjøpte oss lunsj før vi gikk til havet for å sitte å spise! Der satt vi i et par timer å nøyt utsikten og bare skravlet. 


Vi bestemte oss for å ta bussen hjem rundt klokken tre, men ingen buss kom. Vi ble heller sittende å se på folk som opptredde på scenen de hadde ordnet til, før vi bestemte oss for å gå til et fyr som vi hadde sett. Det var en utrolig utsikt derfra, og der kunne vi godt tenke oss å sitte i flere timer. Men vi måtte prøve å finne en måte å komme oss hjem på, så det ble bare en snartur dit. 

Vi ble sittende i to timer å vente på bussen, men den kom aldri. Så da søkte vi opp nårtid båten skulle gå, og den gikk ikke før i 19-tiden. Og enda måtte vi gå et godt stykke for å komme oss dit. Men på turen gikk vi på pæreslang. Her er det epletrær, pæretrær og plommetrær overalt. Vi hadde det ganske så morro på turen til kaia. Vi kom fram og da var det enda to timer til båten skulle gå. Så vi ble sittende å tulle og skravle de neste timene. 

Det var utrolig godt å komme tilbake til Sogndal, fire timer etter den opprinnelige planen. Vi skulle egentlig ut i går kveld, men senga fristet mest. Så det ble en rolig seriekveld for meg. Er lenge siden det har vært så godt å slappe av! Nå skal jeg runde av, for jeg burde legge meg! 

Husmor#1

Hei! 

Jeg har prøvd å blogge et par dager nå, men det har vært noe feil, for jeg har ikke fått til å publisere innleggene. Men i alle fall så har vi bakt masse, og lagd mye middag som er blitt fryst ned. Har nå 10 middagsporsjoner i fryseren som er klar til å spises. Jeg har også bakt 4 brød og 16 fylte horn. Jeg har i tillegg vasket de to badene våre, gangen, stua og kjøkkenet. Så noen husmorspoeng har jeg da fått! 
Ellers har vi handlet mer til hyblene, syklet tur til kirken som er her og slappet en del av. I helgen har de fleste som skal bo her flyttet inn, og det er veldig koselig å bli kjent med de jeg skal dele bad, kjøkken og stue med det neste året. I morgen begynner jo skolen, og jeg gleder meg til å bli kjent med klassen og ta fatt i studiene. Kommer til å blogge om dagen i går senere i kveld, for den trenger et eget innlegg. Men nå skal jeg gå å hente klærne mine fra tørketrommelen, så vi blogges! 

 

Sykkeltur

Hei! 

I går var jeg og Marie på det jeg trodde skulle være en liten sykkeltur. Vi syklet inn en fjord her i Sogndal, og hadde tenkt å finne oss en fin plass å ha lunsj, og for å bli litt bedre kjent her. Vi syklet helt til Årøy tunnelen, og der fant vi ut at vi skulle snu, og da hadde vi syklet rundt 8-9 km. På veien tilbake fant vi en fin lunsjplass på noen berg rett attmed sjøen. Der spiste vi en god lunsj, skravlet og dyppet tærne litt. Var utrolig fint der, og hver dag ser vi noe utrolig fint her nede. Angrer ikke på at vi flyttet hit i det hele tatt. På veien tilbake mistet Marie luften i det ene dekket, og måtte gå å spørre noen som bodde der om de hadde en sykkelpumpe. Og snakk om hyggelige folk som bor her, var en som hadde kompressor så hun fikk luft i dekket igjen. Så var det bare å fortsette på hjemturen. Da vi kom inn til Sogndal igjen fant vi ut at vi skulle ta oss en pause på Mix kiosken, vår nye favorittplass. Der satt vi ute å koste oss med hver sin slush, og jammen tittet ikke solen fram da også. 

På kvelden satt vi oss i brødbaking. Var helt nydelig med nybakte brød til kveldsmat. Resten av kvelden tilbragte jeg med å se på serier. I dag har vi ingen planer, noe som er veldig deilig med tanke på alt vi har gjort i det siste. Så snart kommer Marie på besøk til meg, så får vi se hva dagen bringer. Håper dere har hatt en fin helg! 

Innflyttet

Hei! 

Dagene her har gått i ett, er så utrolig mye å gjøre. I går var jeg, mine foreldre, min lillebror og Marie på storhandel. Da fikk vi kjøpt inn masse mat, og det meste vi trenger til hyblene. Vi fikk også vasket rundt på min hybel, og jeg brukte hele kvelden på å pakke ut. Det er utrolig hvor mye en person kan ha med seg for et år. Så nå har jeg heldighvis fått alt på plass, og jeg ble veldig fornøyd med hybelen nå. Er veldig hjemmekoselig og ikke så tomt som det var da jeg kom. Viser ved noen bilder, men alle er tatt med iphone for tiden, har ikke fått kjøpt meg minnekort til kameraet ennå. Var veldig vemodig å vinke hade til familien min i går ettermiddag, for da startet de turen sin hjem til Alta. Men heldighvis er det ikke lenge igjen til jul.I mellomtiden skal jeg kose meg masse her i Sogndal, og virkelig ta fatt på studiene. Det er noe jeg gleder meg til! 

I dag skal jeg og Marie ta oss en lang og god sykkeltur for å se etter en badeplass. For her er det sol og skyfri himmel! Så blogges vi senere! 

 

Framme i Sogndal!

Hele gårsdagen gikk til reising. Vi ankom Gardermoen rundt klokken 17, og der var det tre timers ventetid. De timene gikk til Starbucks, kortspill og skravling. Landet i Sogndal rundt klokken 21, og det er verdens minste, mest sjarmerende flyplass langt oppe på fjellet. Og bussturen inn til Sogndal skuffet ikke. Det er så fint her, elsker plassen! Høye fjell, dyp fjord og fine hus. Hybelen til Marie var også utrolig liten og sjarmerende. Vi bestemte oss for å sove der den første natten, for min hybel var en kilometer unna. Og det er faktisk overaskende lett å dele en liten 90 seng. 


(Sogndal sett fra bussvinduet) 

I dag våknet vi ganske tidlig, så vi bestemte oss for å dra å se på høgskolen. Det vi har merket her er at det er mye opp og ned bakker og trapper. Men det gjør bare plassen enda mer sjarmerende. Vi fikk sett bygget jeg skal være i, og selve hovedbygget. Tok deretter turen videre til min hybel. Virker som jeg er den eneste som har kommet til nå, så det blir spennende å se hvem jeg skal dele kjøkken og bad med. Vi er fem stykker på 2 bad og et kjøkken/stue. 


(Hybelhuset mitt, Elvatunet 6) 

Akkurat nå sitter jeg på hybelen til Marie. Det er her jeg har kofferten min til i kveld, for da kommer familien min kjørende med flyttelasset vårt. Vi har tenkt oss ut å spise hvert øyeblikk før vi må på butikkene å finne noe småtteri til hyblene. 


(Nydelig utsikt da vi spiste lunsj på bryggekanten) 

Dette blir et spennende år, og det har ennå ikke gått opp for meg hvor jeg er, og at jeg skal bli her i fire år. Hjelp! 

 

Jeg flytter

Hei! 

Jeg har lenge tenkt på å begynne å blogge igjen, og nå som jeg skal flytte tok jeg steget. Jeg har lyst at familien min og vennene skal få lese litt om min nye hverdag som student på en helt fremmed plass. Da jeg og venninen min Marie søkte på skole i Mars ville vi prøve noe nytt. Vi ville dra til en plass vi aldri hadde vært, som ikke var stor, som hadde tett studentmiljø, var billig, der vi ikke kjente noen og en plass nært naturen. Derfor falt valget vårt på Sogndal. Og da vi fikk svar midt i juli så hadde begge kommet inn på førstevalget. Jeg skal begynne på Grunnskolelærerutdanningen for 1-7.klasse, og Marie skal begynne på Fornybar Energi. 

Så i morgen kjører flyttelasset vårt sørover siden mine snille foreldre kunne hjelpe oss. Og jeg og Marie setter oss på flyet klokken 14.45 fra Alta. Det blir utrolig spennende. Vi skal bo på hvert vårt studenthjem der begge to har fått dubletthybel. Dvs at vi deler kjøkken og bad med andre medstudenter. En flott måte å bli kjent med andre på. Grunnen til at vi drar så lenge før skolen begynner er for at vi vil komme oss på plass i hyblene og bli kjent med saftbygda. 

Så dette året blir det nok en del blogging, og det kjenner jeg at jeg gleder meg til! Nå er det på tide å runde av innlegget, for jeg er ikke ferdig å pakke! Hjelp!!!

Gårsdagen

Hei!

Nå skal jeg ikke begynne å unnskylde meg om at jeg ikke har blogget på evigheter. Jeg har funnet ut at jeg bare skal blogge når det passer meg best, og ikke minst når jeg har tid. Jeg jobber hver dag, enten på prix eller i en barnehage. Og jeg er privatist på siden også, deilig med friår. Men til høsten blir det andre boller, da begynner jeg mest sannsynlig på Uit, eller så har jeg en annen plan. Må bare bestemme meg først.Akkurat nå sitter jeg hos Agnes å ser på at hun vasker huset etter våres koselig sammenkomst i går med gode venner. Var en veldig morsom og underholdende kveld. Kan si man endte opp et par tre plasser før vi tok kvelden. Men vi begynte i allefall kvelden rolig hos Agnes. Veldig koselig. Ellers i dag har vi bare sett Castle og laget pizza. Senere i dag skal jeg kjøre hjem, når jeg er trygg på at jeg kan kjøre igjen. Så blir det vell besøk utover kvelden, og jenteprat.

 

Satt bare inn noen gamle bilder fra fjoråret med som jeg fant på Agnes sin pc. Skikkelig morsomt å gå igjennom gamle bilder.

Velkommen tilbake

Hei! Nå skal jeg prøve en siste gang å begynne å blogge igjen. Så må bare få ønske meg selv velkommen tilbake igjen! Siden sommeren har det skjedd veldig mye. Jeg har vært i Praha en gang til, hatt photoshooter, festet en del, men det viktigste er kanskje det at jeg har tatt meg et friår fra skolen for å jobbe. Kommer tilbake til alle disse tingene senere, har så mye å fortelle å vise dere. Åh som jeg gleder meg! Men egentlig burde jeg lege fra meg mobilen nå og sove. Opp klokken 7 og rett på jobb. Kommer sterkere tilbake senere. Ha en fin natt videre!

Endurotrening hele dagen

Hei! Dagen i dag har gått til endurotrening. Ligger en løype her i Piteå, ikke så alfor langt unna campingen som vi dro til. Masse folk på de forskjellige banene, morsomt å se så mye aktivitet der. Ellers har vi vært å handlet inn mat for resten av uken, og tatt livet med ro. Er ikke så mye som skjer om dagene, men forhåpentlighvis kommer kjentfolk i morgen eller onsdag. Fredag starter ferden nordover igjen. Gleder meg til å komme hjem til venner, og ikke minst senga mi. Er ikke alltid like mye privatliv her i campingbussen, og det kan være utrolig irriterende. 

I morgen skal jeg il frisøren, og ellers bare shoppe litt feriegaver. Gleder meg til å få freshet opp håret mitt igjen! 

Jeg er tilbake

Jeg tenkte at jeg skulle prøve å begynne å blogge igjen. Har hatt veldig mye å gjøre de siste månedene, men nå er det endelig ferie. Sitter just nu i Piteå med familien, her har jeg vært en ukeog skal være her ennå en uke til. Jeg husker virkelig ikke hvordan man blogger, haha. Men kan slenge med noen ting som har skjedd. 

Jeg har vært med i russerevyen her i Alta. Noe jeg virkelig ikke angrer på! Har blitt kjent med fantastiske folk, og blitt tryggere på meg selv. 
Påskeferien ble tilbragt i Kautokeino, hadde det utrolig morsomt og fikk opplevd Sirkus Eliassen. Var også litt i Alta, og ble kjent med mange koselige mennesker.
Jeg var på ungdomshelg i Alta med masse samisk ungdom, utrolig koselig!

 

Jeg har vært russ, 17 fantastiske dager med fyll og morroheter.
(Stemningen natt til 1.mai, trenger ikke si mer)  

Jeg har hatt tre skriftlige eksamener, og en muntlig. Og nå er jeg endelig ferdig på videregående skole, og det med generell studiekompetanse. 

Jeg har vært på en trillion grillturer, og koset meg veldig mye med gode venner.

 
Agnes ble 18, og det feiret vi med et smell, i tillegg klarte hun lappen. 

Jeg og Marie dro på venninetur til Praha, utrolig koselig tur fylt med nye minner.

 

Ellers er det sikkert flere ting som jeg ikke kommer på i farta. Har også jobbet utrolig mye, og dagene har ikke gått til annet, men det blir penger av det. Skal prøve å sette meg inn i bloggingen igjen, men kan ikke love noe fast. Noen dager blir det sikkert mer blogging enn andre, men skal prøve å holde dere oppdatert. Til da, så får dere kose dere med bildene! De fleste av bildene er tatt med mobilen, kameraet mitt har støvet ned på rommet de siste månedene. 

Nesten sluttet å blogge

Hei! Fikk beskjed om å slenge inn et lite innlegg til dere, og forklare hvorfor jeg ikke har blogget. Har egentlig ingen unnskyldning, er bare tiden som er knapp. Lover å komme med en oppdatering til dere snart, men nå er helvettesuka godt i gang på skolen, så fort den er unna så kommer en liten oppdatering og planer framover. Gled dere! 

Foto; Finnmark Dagblad

Ikke siden januar

Hei! Ser at jeg ikke har blogget siden Januar, det er jo kjempelenge siden. Har egentlig ikke ofret en liten tanke til den, har hatt altfor mye å gjøre. Også tror ikke jeg at blogging til hverdag er meg, jeg trives med å blogge en gang i blandt, når jeg føler for det. Har vært opptatt med bursdager, fjellturer, revyøvinger hver dag, og ellers vært på skolen og vært med familie og venner. Har ikke tid til å slappe av for tiden, for i dag er det to uker til russerevyen. Så folkens, kjøp biletter! Det er 21.mars klokken 19.00 i Alta Kultursal. Bilettene kjøper på Aurora Kino, eller via nett på Aurora kino. Ellers kan jeg bare legge ut noen få bilder fra de siste månedene. Har blandt annet vært på hyttetur, blitt kjent med nye folk, vært på radio Alta, vært på fjellturer, vært ute en del, vært i 18 og 20-årsdag, og koset meg skikkelig! Har også søkt skole nå, og jeg håper virkelig jeg kommer inn. Har søkt lærerutdanning her i Alta, og det er for at jeg har alt tilrettelagt her. Har familie, venner, jobb og boplass i Alta, for jeg har ikke økonomi til å flytte til en storby akkurat nå. Men har tenkt å ta deler av utdanningen i utlandet, så det blir spennende. 

Russerevy

Hei! Den siste uken har vært utrolig slitsom. Har brukt dagene på skole, siste innspurt før terminslutt på skolen, venner og revyen. I helga som var hadde vi i russerevyen øvingshelg/bli kjent helg. Kjempemorsomt! Vi lekte leker, snakket mye, skrev litt, og øvde på gulvet. Sov hele helgen på huset, og det ble ikke altfor mye søvn. Men nå har vi kommet ordentlig i gang, og snart er neste øvingshelg, bare et par uker til. I morgen skal revygjengen på Altarevyen, tror det kommer til å bli interessant. Helga mi kommer også til å bli fylt opp med cross. De første løpene går i helga, så da blir jeg å være i kafeen på banen, og ta bilder. Endelig er sesongen i gang! Gleder meg virkelig! I går hadde vi forresten temadag for russen på skolen, med afterski. Haha, for en gjeng! 

Ser forresten ut som en som har fylt leppene sine til randen med botox, har fått allergisk reaksjon+ er solbrent. Ikke bra! Føler meg helt utrolig sexy ut nå, eller ikke.... Hate it! 

Skoleflink

Hei! Nå har jeg bare gjort skolearbeid helt siden skolen startet på Torsdag, og jeg er utrolig lei. Hele helga gikk til å øve til bi2 halvårsprøve, og nå er det særemne i morgen, og stilinnlevering fredag. Men forhåpentlighvis blir det roligere nå som første termin avsluttes. Ellers er det ikke så mye spennende som har skjedd, ser bare veldig fram til helg! Da drar vell jeg og noen venner ut, noe som sikkert blir kjempemorsomt! I morgen skal jeg heldighvis til Marie sammen med Agnes for å ha jentekveld, lenge siden vi jentene har vært ilag å bare snakket skikkelig ut. Gleder meg! 

Har dere hatt mye å gjøre de siste dagene? 

Mitt 2012: juli-desember

Juli

Var på ferie en uke i Piteå med familien, tanter, onkler, søskenebarn og noen flere. Kjempekoselig uke med mye gocar kjøring med Molandfamilien! 


Var på hyttetur med gode venner da jeg kom hjem

Gikk til Haldde med mamma og Agnes

Var på lavvuturer med gode venner flere ganger, kjempemorsomt! 

Gikk til Ongajavri med familien+Agnes. 

Var mange timer i Kåfjord på besøk hos Vilde, vi var også oppe i kobberverket. 

August: 

Tilbragte en helg i dalen hos Marie. Kjempemerkelig, men koselig helg. Skjedde veldig mye som ikke burde ha skjedd, men når jeg tenker over det den dag i dag så var det ganske morsomt! Skjedde i allefall en ting som forandret mitt syn, på alt egentlig! 

Var mye ute med vennine mine, var internasjonalt marked her i Alta, og jeg lagde middager til familien.Jeg hadde en del å tenke på, og lot frustrasjonen min gå utover kameraet mitt. 

Brukte flere timer på å vandre på fjellet, både alene, med familie og med venner 

Jeg tilbragte et døgn i elva med Vilde++ og var enda mer på lavvuturer

Skolen begynte, og vi jeg var for andre gang den sommeren på Haldde, denne gangen med hele skolen

Jeg var mye ute med bestefar å plukket multebær, og noen kveldsturer med mamma å plukket blåbær/multebær

Jeg tok mange bilder av endurokjørerne her hjemme, da de hadde treninger. 

September

Dette var måneden da jeg ble 18 år, endelig var tiden her til jeg skulle bli myndig! 

Vi arrangerte overaskelsesbursdag for Mariell som ble 18 år. 

Jeg tok teorien, og klarte den på første forsøk! 

Jeg tok enda flere bilder under endurotreningene

Jeg var enda mer på fjellet, åh som jeg savner sommeren. Var så lett å springe en tur på fjellet om man hadde mye å tenke på og ville vekk fra folk. Jeg hadde fotoshoot med en gjeng jenter hjemme, og det var kjempekoselig! 

Endelig ble jeg 18 år, åh! Hadde en sykt stor feiring med masse folk, det var supermorsomt! Som jeg savner den kvelden!! 

Oktober

Jeg hadde oppkjøring, og jeg klarte det! ÅH, for en herlig følelse å ha lappen, og ikke være avhengig av andre for å komme meg noen plass siden jeg bor så langt utenfor Alta. 

Helga etter jeg klarte lappen stakk jeg og en gjeng andre ungdommer til Tromsø på NSR-U møte, kjempekoselig helg, ble kjent med så mange mennesker. Og min første tur ute på nyen natterstid, og da var vi i ølhallen på samefest! Kjempemorsomt! Tlbragte mange dager og netter i Alta siden jeg hadde klart lappen, og var på en del fester. Supermorsomt! 

November

Breaking Dawn part two hadde premiere, beste filmen! 

Vi feiret at Mari ble 18, og det startet med pizza og vin før resten av folket kom! 

Crosstreningen begynte, og kameraet ble tørket støv av. 

Årets første russekro med temaet halloween, fun! 

Desember

Adventstiden kom, jeg fikk meg ny jobb på Prix i Gakori og der tilbragte jeg så og si alle dagene i Desember. Jobber utrolig mye etter skolen, i helgene+ at det var fullt opp med skolearbeid. Julegavene skulle kjøpes inn, og vi hadde temadag på skolen. Det ble også avholdt koftedag på Alta VGS, noe som fikk store overskrifter i media. Jeg feiret jul hjemme med familien, var litt ute med gode venner siden min ene kompis var kommet hjem, og det ble litt drikking(les:mye). Også ble nyttårsaften feiret på fjellet, sittende på skuteren å se på raketter. Kjempekoselig avsluttning på et fint år! Alt i alt har året 2012 vært et år med mange nye erfaringer, og jeg har virkelig lært mye om livet dette året. Ikke bare har jeg blitt myndig, men jeg har lært meg om hva livet handler om, og hva jeg vil! Så 2012 har vært et av de bedre årene i mitt liv, og nå har jeg tatt imot 2013 med åpne armer og håper det blir like bra som 2012! 

Mitt 2012: januar-juni

Januar:

Jeg ble med i 52 weeks og hadde mine første bidrag der.

Jeg tok mange nordlysbilderJeg hadde fotoshoots med mange forskjellige folk, blant annet tok jeg bilde av Lilly i låven. Lillebror deltok i sitt første crossløp, og jeg lærte meg å ta bilder av crosskjørere i fart. 


Ellers var Januar en utrolig rolig måned, mye å gjøre på skolen første halvdel, som alltid. Gjorde også andre ting, men har ikke vært så flink å ta vare på bilder det siste året desverre. 

Februar

Jeg fikk meg en ny skuter i gave hos foreldrene mine, da ble det til at jeg og Agnes var mye ute å kjørte på fjellet

Hadde mange filmkvelder her hjemme

Jeg var fortsatt med på 52 weeks, og jeg fikk et kjempetøft bilde av Marie! 

Vi startet opp Áltta Sámi Nuoraid Searvi 

Neglebitten i Kauto, og jeg fikk igjen prøvd meg som fotograf 

Tilbragte mange timer hjemme hos Marie, go vi fant på mye morsomt! 

Vinterferien ble tilbragt på fjellet her i Mathisdalen med en stor og koselig vennegjeng, kjempemorsomt! SKuter, bålkos, aking og storm! 
Mars

Jeg var i Tromsø med biologiklassen en dag, kjempeinteressant dag med unniversitetbesøk og masse shopping. 

Jeg prøvde meg på selvportrett. 

Solcrossen i Reisa

Mange koselige dager med gode venner 

Jeg hadde så utrolig mye energi, og var mye ute med venner, kjørte skuter og var rett og slett overlykkelig. 

Jeg tok flere bilder, og prøvde meg denne gangen med vann. April

Påska kom, og var helt fantastisk, og jeg var på fjellet nesten hver eneste dag. Var både med venner, familie og venner av familien. Kjempekoselig dager, med sol og grilling, og selvsagt skuterkjøring. 


Jeg brydde meg ikke om noe annet enn den siste måneden med ordentlig skuterkjøring, var på fjellet så og si hver dag, helgene og etter skolene på ukedagene. 


Hadde mange morsomme dager med gode venner. 

Mai

Den siste helga med skuterkjøring kom, trist nok.

Var på geofag tur med den herlige geofag klassen min! 

Vi lagde fest hos Mari, var en kjempemorsom kveld med masse hyggelige folk. 

Var på en del grillturer i fjæra med venner. Og på 16.mai fest, og hadde det kjempemorsomt! 

Sommeren begynte å nærme seg, og man kunne sitte ute uten jakke, så var mye ute i den perioden. 

Feiret for første gang 17.mai i Alta, kjempekoselig dag med venner! 

Fikk gjort ferdig kofta som jeg hadde sydd på i en evighet. 

Juni

Jeg og Agnes var på mange kjøreturer, og hun var mye på besøk hos meg. 

Vi feiret Agnes sin 17årsdag

Vi feiret Marie's 18årsdag

Jeg gikk mye på fjellet, opp til hytta

Gikk de tre toppene med mamma

Var i elva med familien, noen venner av familien og Agnes

Var på tivoli
Var på Komsatoppen med gode venner og så på himmelfenomenet, midnattssola er så deilig! 
Vi samlet oss et stort gjeng nede i Tollevika en natt, kjempekoselig! 

Sommerferien kom og Karina sov hos meg. Vi dro på en spontan tur opp fjellsiden attmed huset mitt i regnvær og tåke, kjempekoselig nattur. 

Det var noe av det som skjedde i dette tidsrommet, ikke alt selvsagt. Har mistet veldig mange bilder, og ble sløvere  med bloggingen. Del 2 kommer senere. 

noe smått fra 2012

Fem bra hendelser i totusenogtolv.
1. Jeg var på mange crossløp, og lærte meg å ta flere gode bilder av kjørerne. 
2. Jeg fikk ny skuter, har aldri vært så glad som da! Ble utrolig mange fjellturer med både venner og familie! 
3. Hadde en fantastisk fin sommerferie med mange lavvuturer, bålkos, fjellturer, Piteåtur og masse morsomheter! 
2. Jeg ble 18, tok lappen og ble mer selvstendig. Feiret også 18 årsdagen min med utrolig mange folk, suksess! 
5. Jeg var to turer på Haldde, og det var utrolig godt! Regner med at det blir flere turer opp dit mot sommeren! 


Hva har du lært i totusenogtolv?

Jeg har lært meg at livet er en eneste stor opplevelse, og at man må ta vare på alle de små øyeblikkene, for de er de beste! 

Hvilken klær har du brukt mest?
Enkle jeans, converse og enkle litt finere topper!

Beste film i totusenogtolv?
Breaking dawn part 2, elsket den delen! 

Hva musikk har du hørt mest på?
Mye partymuskk, Kesha, psy, Lil Wayne, Cher Lloyd.Hva har du sett på?

Mange serier! Gossip Girl, Pretty little liars, Greys Anatomy, The Lying game, The walking dead. 

Hvilken mennesker har du blitt bedre kjent med i totusenogtolv?
Ifølge facebook har jeg blitt kjent med 82 nye mennesker, og jeg har fått mange flotte venner. 

Hvor har du reist?
Sverige, og litt omkring i lille Finnmark. 

Ditt beste kjøp?
Det er vell billappen og skuteren min, men begge to har jeg fått i gave hos foreldrene mine. 

Hva er den beste boken du har lest?
Fifty Shades of Grey, er egentlig en sær, men helt utrolig rørende fortelling. 

Din tur. Fortell gjerne litt om ditt totusenogtolv

desember

Hei! Ser nå at jeg ikke har blogget normalt i hele desember, så derfor blir det en rask oppdatering. Jeg har hatt en kjempefin adventstid og jul, som gikk utrolig fort. Jeg har fått meg en ny jobb, på Prix i Gakori. Og der har jeg jobbet nesten hver dag etter skolen den siste måneden, og jeg trives utrolig godt der. Jeg har vært veldig mye med gode venner, og vi har også arrangert julebord ilag, noe som var veldig koselig. Vi har også hatt koftedag på Alta Videregående skole, noe som har fått veldig mye oppmerksomhet fra media. Kompisen min kom hjem for å ha juleferie, så det har blitt et par fester med han, og andre gode venner, og vi har feiret bursdagen hans. Og vært ute på byen her i Alta, på nr.17. Jeg har også feiret jul hjemme med familien, og bare spist god mat og hatt en fin tid. Nyttåraften ble feiret rolig på fjellet, satt å så på rakettene på skuteren, og det var utrolig koselig. Hadde også jobb 1.nyttårsdag, derfor måtte jeg ta det veldig rolig. Jeg har også vært på hyttetur med venner, og det var utrolig morsomt. Så alt i alt har jeg hatt utrolig mye å gjøre den siste måneden, men det har også vært koselig. 

Så nå at alt dette egentlig ble en eneste stor oppramsing, men det må til for at jeg i det hele tatt skal få oversikt, og få blogget igjen som normalt. Så jeg håper at blogglysten min er kommet tilbake, og jeg skal prøve å få oppdatert dere litt mer. Kommer med et par innlegg om mitt 2012 senere, må bare få tid. 

Mine tanker

Noen ganger blir jeg bare så lei av alt! Man føler ikke at noe er rett, man har det dårlig med seg selv! Hater mest av alt den følelsen. Jeg skjønner ikke hvorfor alt må være så jævla vanskelig? Jeg vil leve livet, reise, komme hjem når jeg vil, studere ferdig og ikke måtte tenke på hvordan jeg skal klare meg måned til måned. Ikke bare økonomisk, men også mentalt. Er så lei all kranglingen og all uenighetene blant mine venner/familie. Kan ikke alle bare bli enig, og ikke henge seg opp i andres privatliv? Ønsker folk å finne mest mulig negativt om en person, kan de bli privatetterforsker. Dere trenger ikke prøve å bryt en person ned. Ingen tenker på hva deres pårørende, og personene Selv har gjennomgått, og må gjennomgå for noe dere sier. Så tenk litt på det. Hadde alle brydd seg nok om sitt eget liv, ville alt med engang blitt mye bedre!

Mobilblogg: Smånisser

Hei! Fant ut at jeg skulle slenge inn et innlegg siden et par maser. Lever ennå, har bare hatt det veldig travelt. Har hatt mye å gjøre med skolearbeid, har fått meg jobb på prix, arrangert julebord, vært på fester, vært med venner og familie. I dag er det forresten temadag for russ13, og vi har juletema. Da valgte jeg å være en samiskinnspirert nisse.

I'm here again

Hei! Har nesten glemt hva blogging er. Har hatt veldig mye å gjøre i det siste ,så bloggen har blitt litt nedprioritert. Men Np skal jeg ha tid igjen, i allefall å få inn et par innlegg i uken, og gjøre ferdig utfordringen. Har hatt mye med skole og jobb, så tiden har ikke strekt til. Men fikk en liten pause fra skolen i helga som var, noe som var kjempedeilig. (bildene i dette innlegget er litt i forskjellig størrelse pga mobil og kameraet mitt gir forskjellige størrelser. 

Var på nattpremieren på Twilight breaking dawn part 2 natt til fredag, og jeg må si at det var den beste filmen av alle filmene som har kommet ut. Trist at dette var siste film, er helt fasinert av Twilight. Elsker filmene, og bøkene. 

Fredag var jeg i bursdag hos Mari, som feiret 18-årsdagen sin. Vi koste oss med vin og pizza i begynnelsen av kvelden, var kjempekoselig. Etterhvert kom det litt flere folk, og vi koste oss med mer god mat, og litt i koppen. Ble litt drama utover kvelden, men blir ikke fest før dramaet kommer fram, men vi koste oss videre uansett, og hadde fokuset på bursdagsbarnet. 


(eneste bilde jeg har fra fredagskvelden) 

Lørdag brukte jeg til å slappe litt av, var egentlig i rimelig god form etter fredagskvelden. Pakket etterhvert sammen tingene mine og fikk kjørt inn til Alta. Skulle nemlig i bursdag igjen på kvelden/natten til Roy Yngve som ble 25, sammen med Marie. Dro først i familiebursdagen på RIL-huset, og etterhvert ble det fest der på kvelden. Kjempemorro, og fikk danset meg varm i løpet av kvelden/natten. Kjempemorsom fest, og det var veldig vellykket, uten så mye drama. Dagen etter var det duket for familiemidddag hos bestemoren til Marie med slekta deres. Kjempekoselig gjeng, likte meg veldig godt der. Vi fikk servert kjempegod middag og dessert. Så var det videre til min tante å spise ribbe og dessert der også. Alt i alt, var det en kjempebra helg! Men fikk ikke slappet så mye av, så var veldig sliten når uken begynte igjen. Men nå er det heldighvis helg igjen snart, og da drar jeg kanskje en tur på hytta for å få slappet av. Gleder meg! 

Hvordan har din uke vært? 

 

Russ13

Hei! Nå sitter jeg på skolen å jobber litt med lekser,har enda tre timer norsk igjen før jeg får dra hjem.Og i kveld har jeg tre timer jobb, så tenkte at det var lurt å få leksene unnagjort nå som jeg uansett har fritime. Vi tok forresten også russebilde til russeomtalene i dag, ble sånn passe fornøyd med et av mine. Er du russ i år? 

Pusset litt opp

Hei! Nå har jeg pusset litt opp her inne på bloggen, har blant annet fått fikset knappene på høyre side, så nå fungere de. Der kan dere legge meg til som venn, lese litt om meg, se facebook fanpagen min og følge meg på twitter. I dag har jeg brukt tiden på skolearbeid, lå litt etter i samisken, men har nådd de andre igjen nå. Ellers skal jeg på jobb hele denne uka etter skolen, på shopping, nattpremiere på kino, russerevymøte, bursdag til Mari, og bursdag til Roy Yngve på Lørdag. Kjempetravel, men koselig uke. Gleder meg! 

Har dere mye å gjøre denne uka? 

syv ting jeg hater

Dag 3- syv ting jeg hater 

♥ Jeg hater bedrevitere. Som tror de kan alt, og er verdensmester i alt de gjør. Roma ble ikke bygget på en dag!

♥ Når jeg har øvd kjempemye til en prøve, også får jeg helt hjerneteppe, og ikke aner hva svaret er. Åh, så irriterende. 

♥ Folk som skal ta meg i håret hele tiden, haha. Hater at folk hele tiden skal kjenne på håret mitt, og ta i det med skitne fingre. Ugh! 

♥ Folk som ikke bruker blinkelyset i rundkjøringen, og folk som bryter høyreregler. Reglene er der for at de skal følges! 

♥ Hater å ikke ha penger. Er altfor flink å bruke penger, er så vanskelig å spare. 

♥ Folk som har utrolig dårlig ånde, det er no som heter tyggegummi og tannbørste! 

♥ Folk som er usosial på fest, mobilen kan ligge til senere. Fest er fest, ikke instagram og facebook updates hele tiden. 

Noe av dette du hater ? 

syv ting jeg elsker

Dag 2- syv ting jeg elsker

♥ Elsker vinteren, kjøre skuter, være på fjellet og kose seg med venner og familie. 

♥ Førjulstiden. Trenger jeg si mer? Kakao, store snøfiller som faller ned fra himmelen, advent, stearinlys, varme fra peisen, nordlyset, mørketiden. 

♥ Hytteturer. Fine turer enten med familien eller med gode venner. Alltid morsomt med hytteturer på vinteren i storm.

♥ Elsker å ta en meg en god fest med gode venner, uansett hvordan fest vi ender opp på, bare det er fine folk der! 

♥ Jeg elsker når jeg føler meg en del av noe, et miljø eller en gruppe. Også engasjerer jeg meg virkelig når jeg setter meg inn for det.

♥ Jeg elsker å finne på unike, morsomme ting som jeg ellers ikke ville gjort. 

♥ Jeg elsker nordlyset, stjernene, sola og månen. Alle himmelfenomener fasinerer meg, de er så nydelige. 

Noe av dette du elsker? 

 

God morgen alle sammen!

Hei! Nå sitter jeg på skolen, i timen og har geofag2. Er så utrolig trøtt, hadde bare lyst å snu meg i senga da jeg våknet. I dag har jeg skole helt til 16, så møte et par timer, og etter det skal jeg på jobb. Så blir ikke tid å slappe av noe i dag før jeg skal sove. Resten av uka har jeg også jobb, og skole. Kjenner at jeg allerede gleder meg til helga! 

Har dere mye på planen denne uka? 

Årets første russekro

Hei! På fredag var jeg på årets første russekro for russ2013, og temaet var halloween. Kjempemorro kveld, møtte masse folk, og ble kjent med en del nye. Hadde det kjempekoselig, og gleder meg allerede neste kro. Legger ikke ut så mange bilder, for de fleste bildene skal til russeavisa, og vil ikke vise alle. Uansett har jeg ikke spurt om tillatelse å legge ut, derfor få bilder.

Et lite vink fra meg

Hei! Nå har jeg vært fraværende fra bloggen i to uker, og man kan vell kalle det en liten pause. Jeg har brukt tiden på venner, familie og skolen. Ikke så mye spennende for å si det sånn, har også vært på litt fester, en av dem var blandt annet en fest jeg og en annen holdt. Der måtte vi kle oss ut på noe på bokstaven P, kjempemorro kveld!

Ellers har jeg har fokusert mye på samisk ungdom de siste ukene, og i helga var jeg og tre andre ungdommeri Tromsø. Vi dro dit på torsdag, og siden flyet vårt var veldig forsinket ble vi sittende på flyplassen i seks timer, så vi fikk bare hilst på resten av ungdommene den kvelden. Fredag var det ungdomsseminar, og der diskuterte vi så utrolig mye. Var så utrolig spennende! Senere på dagen begynte landsmøte for NSR, noe som også var veldig spennende! Jeg og Agnes rakk en liten tur i byen, og vi fikk shoppet litt. 


Lørdag var en ny dag, dagen gikk i ett fra vi sto opp til vi la oss. Holdt på i ni timer, og diskuterte forskjellige ting vi vil skal skje, og ikke skje. Noe som var utrolig spennende, skikkelige debatter også! På kvelden fikk vi god middag på hotellet, før vi gjorde oss klar til å dra ut. Vi hadde hotellvorspiel på vårt rom, med mange andre ungdommer. Og senere på kvelden sto samefest på programmet i ølhallen! Kjempekoselig natt, selv om det ikke ble for sent. Samefest slår aldri feil! 


Søndag begynt møtene klokke ni igjen, og merkelig nok var jeg i super form, og opplagt. Noen var jo rimelig redusert, men de fleste var opplagt. Vi fikk gjort ferdig de siste avgjørelsene, og så var det klart for hjemreise. Kjempetrist å si farvell tid de andre, men vi måtte jo det. Vi får jo sett mange av dem igjen på samiske festivaler, og i forbindelse med NSR. 


Vi kom ganske tidlig til flyplassen, vi dro dit i 15-tiden, og flyet vårt skulle ikke gå før 19.40. Men vi fikk tiden til å gå, vi spiste god mat, slappet av og bare skravlet. Når flyet vårt skulle gå fikk vi beskjed om at det var et for lite fly, så vi måtte vente til 22.30 før flyet vårt gikk. Men det gikk jo bra, for vi fikk penger for det+ matkort. Så vi satt oss bare på en bar og spiste litt og snakket for å få tiden til å gå. Alt i alt var det en kjempefin helg, og noe jeg absolutt vil være med på igjen! 

Lykkelig!!!

Hei! I går hadde jeg oppkjøring til klasse B, og jeg bestod! Er Så utrolig glad for det, for nå trenger jeg ikke mase på andre for å komme meg fram og tilbake!

En stressende hverdag

Hei! Akkurat nå sitter jeg helt utslått i sofaen, skal snart vende nesa mot senga. Er kjempetrøtt nå, og derfor blir det godt med en god natts søvn. Dagene går i ett for tiden med skole, kjøretimer og sosialtid. I morgen blir ikke en mindre stressende dag heller, men det går. Til helga blir det heldighvis litt slappe av tid, for da skal vi ha temakveld, det blir nok bra. Har også tre prøver de neste dagene, så får en del skolearbeid å gjøre også. 


Hehe, et morsomt bilde en god vennine av meg har redigert, ler! 

Hvordan er din hverdag? 

Høstferie

Hei! Nå har vi hatt høstferie hele uka, noe som har vært utrolig deilig! Har hatt kjøretimer, gått turer og øvekjørt utrolig mye. I går kveld samlet jeg og noen venniner oss i Tollevika for jentekveld. Fin musikk, dansing og god drikke var noe av innholdet. Kjempekoselig å sitte i flere timer å skravle og bare kose oss, noe vi virkelig skal gjenta. Har også fått mariusgenseren hos Agnes, og den er helt nydelig! Er så utorlig lykkelig for tiden, og smiler hele tiden! Som jeg koser meg, virkelig! 


Skal få tatt bilder av genseren i morgen, tenkte meg på en liten fototur også. Deilig med hjemmehelg, og ta det helt med ro og ikke stresse noen plasser! 

 

Siste forberedelsene

Nå sitter jeg i senga, og hører musikk. Har endelig klart å fått kjøpt meg en dockinghøytaler til rommet, fikk kjøpt den i dag. Om dere lurer på noe om den kan dere lese her.  Har vært hele dagen på shopping med Mette, som forresten er kommet til Alta i helgen for å være med å feire. For å si det sånn: vi fikk shoppet lommebøkene våre varme. Så nå har jeg funnet fram alt, og det som gjenstår er å pakke ned maten og drikka+ bake brownies så kan vi dra til lokalet. Men det blir ikke før i morgen ettermiddag, så skal sove lenge i morgen. Feiret også familiebursdag på Torsdag, og må si meg veldig fornøyd. 

Men nå skal jeg gjøre meg klar for senga, kjenner jeg trenger mye søvn, er utrolig trøtt! 

Ojsann

Hei! Ser jo at det begynner å bli en god stund siden siste blogginnlegg. Forrige uke bare fløy avsted, og nå er en ny startet, like tralvelt. Har hatt photoshoot her hjemme med jentene, vært på biologitur, gjort mye skolearbeid, begynt å strikke sokker og gjort utrolig mye annet jeg ikke kommer på i farten. Har ennå ikke begynt å redigere bildene fra forrige ukes photoshoot, men skal få gjort det fort. Akkurat nå skal jeg gjøre ferdig geofag rapporten som skal inn i morgen, øve til prøven til torsdag, og om en times tid skal jeg bake ut ca 60 rundstykker. Stress, ja! Men torsdag fyller jeg 18, og da blir det familiebursdag, og storfeiring med venner på Lørdag. Så alt må gjøres klart til det, siden jeg også har skole i tilegg til bakingen. 


Sniktitt fra shooten, kommer flere bilder i løpet av uken. 

Mobilblogg: hei sveis!

Fikk ny sveis i dag, fornøyd!

Teoriprøven

Teoriprøve: bestått!!! Overlykkelig!

Bilteorien

Hei! Som dere kanskje vet så har jeg skole og jobb hele uka, noe som betyr et lite sosialt liv. Så nå sitter jeg å øver på teorien til bil, må få den unna ganske fort nå. Skal begynne med kjøretimer i slutten av september, og vil ha gjort teorien før den tid. SÅ i kveld blir det teori og øving til historieprøven på meg. Flott mandagskveld altså! 

Hva gjør dere i kveld? 

Vinterbarn

Jeg tror jeg er en av få som virkelig gleder meg til sneen kommer, og vinteren setter skikkelig inn. Har aldri vært en sommerperson, alltid likt høsten og vinteren. Liker ikke når det blir altfor varmt ute, og mye innsekter. Liker høsten med det kjølige været, bursdagen min og alle de fine fargene. Mørketiden begynner, stearinlysene kommer fram igjen, og peiskos. Jula er rett rundt hjørnet, og det samme er sneen. Så kommer skutersesongen, åh som jeg gleder meg til å sette meg på phazern å bare kjøre av sted. Er så utrolig glad at jeg bor rett med løypa og bare kan starte til fjells hjemmefra. Elsker virkelig dagene jeg tilbringer på skuteren med venner og familie. Alle hytteturene jeg og vennene mine skal på til vinteren, gleder meg så sykt! Flere som gleder seg til vinteren? 

Fin søndagstur

Hei! Har vært en helt fantastisk fin dag, har hatt det kjempekoselig. Har vært på hytta med mamma, tante, onkel og Tina. En kjempefin trimtur dit opp, var der i flere timer. Jeg fikk tatt masse bilder, plukket masse blåbær og bare koste meg. Kom ned for et par timer siden, og har hatt kjempevondt i hodet siden, derfor skal jeg straks ta kvelden og prøve å sove hodepinen vekk. Er så koselig med sånne fine turer på søndager, når man ellers ikke ville gjort annet. 

Fikk ikke lastet opp flere bilder, skjønner ikke hvorfor. Men kommer med flere bilder en annen dag, for nå skal jeg sove. God natt alle sammen!

Supriseparty for Mariell

Denne uka har jeg og Marie brukt tiden på å planlegge, og gjøre klart for overaskelsesbursdag for Mariell. VI klarte å gjennomføre det, uten at hun hadde noen ide. Så i går samlet vi oss noen jenter, og overasket hun. Tror hun ble veldig overasket, virket som hun var veldig fornøyd. Vi tok det ganske rolig, bare spiste pizza, kaker og snakket masse. Vellykket kveld med beste jentene. Filmet en del, men fikk ikke til å lagre videoen på youtube, irriterende. Så må prøve på nytt i morgen, i mellomtiden kan dere få bilder. Har forresten kjøpt meg nytt kamera, skal skrive mer om det i morgen. Nå skal jeg snart ta kveld, blir en rolig lørdagskveld,skal en tur til fjells i morgen. 

Mobilblogg: travel pike

Hei! Har ikke hatt tid til å blogge denne uken, tiden bare springer avgårde og jeg må stadig minne meg selv på at døgnet bare har 24 timer. Dagene har gått til å være med familie, shopping, lekser, skole og venner. Har kommet meg i rutinene, selv om det er travelt. Regner med at fra fredag blir det normal blogging igjen, må bare se om alt går som det skal. Jeg koser meg i allefall, selv om jeg har mye å gjøre!

Gårsdagens festligheter

Nå er jeg akkurat kommet hjem fra Marie etter å ha vært der siden i går. Etter skolen i går dro jeg og noen venninner ut for å spise på alfa, utrolig god mat! Såpe kvelden havnet vi på fest i tverrelvdalen med en god del andre. Var utrolig morsomt, også at vi satt i et svært partytelt. Var utrolig morsomt å møte folkene igjen, og vi hadde det morro der utover natta. I dag har bare jeg og Marie sett film og spist god mat. Resten av helga skal jeg bruke på teorilesing, må få tatt teorien i løpet av et par uker.

Et nytt skoleår

Har ikke blogget på en god stund, men har skjedd veldig mye. Har blant annet vært på telttur på Mathisvannet, på døgn i elva, skolen har startet og jeg har vært en del med venner og familie. I dag gikk studieforberedense opp til Haldde, noe som vil si ca 500 elever. Var folk bak oss og foran oss hele tiden. Dessverre fikk vi ikke det beste været, tåke og sludd hele dagen. Men var uansett en fin tur, men tung. Så derfor tror jeg det blir en tidlig kveld. De neste dagene skal jeg egentlig bare være med venner og kose meg, også må jeg øve mer til teorien. Har mange planer framover , så kan bli veldig mye blogging å.

Mobilblogg: de siste dagene med sommerferie

Hei! I dag gikk jeg og familien opp til hytta for en liten trimtur, i og med at det var så fint vær. Lagde middag det oppe i samme slengen, kyllingfilet. Elsker virkelig å gå dit opp, for man får en fantastisk utsikt over hele dalen, og huset vårt. Er så fint å bare sitte der og tenke. Ellers har jeg skrevet opp 50 jentefilmer jeg MÅ se, så har sett 2 i dag. Er det noe jeg elsker så er det typiske jentefilmer. Kan jo legge ut omtale av et par av filmene, og skrive min mening en dag. Ellers skal jeg og noen venner på telttur i morgen kveld på Mathisvannet, og kjenner jeg oss rett blir det null søvn. Kommer hjem rundt 08 på torsdag, og da er det bare å hoppe rett i dusjen, pakke om og dra til Vilde i kåfjord. Skal nemlig være med henne og noen andre på fiskedøgn i Altaelva, gleder meg! Bli heller ikke soving der, så blir spent å se om jeg klarer å holde meg våken helt til fredag. Derfor tror jeg at det er på tide å sove litt nå, siden det ikke blir mye søvn framover. God natt!

Mobilblogg: de siste dagene

Jeg har sagt gang på gang at jeg skal bli flinkere å IKKE mobilblogge, men det har ennå ikke skjedd. I alle fall: gårsdagen ble tilbragt store deler i Alta. Måtte til tannlegen siden det var siste gang jeg fikk gratis time der. Etter tannlegen satt jeg på en kafé et par timer å spiste lunsj og øvde på bilteorien. Begynner å huske tin ganske godt nå, og jeg må få tatt teorien i løpet av et par uker. Ble også sittende å snakke med Marit Elise og Amelie i tre timer på en benk, var så utrolig koselig å få snakket med dem, spesielt siden Amelie er kommet hjem etter et år i USA. I dag har jeg og mamma vært enda en tur på multebærjakt, og denne gangen kom vi hjem med en del. Nå ligger jeg i senga, og skal snart sove. Jeg og mamma starter rundt ni til Finland på en liten jentetur, men kommer hjem igjen på kvelden. Må få med meg finalen i handball i morgen så! God natt.

Mobilblogg: utedag

Nå ligger jeg i senga og skal snart sove. Må opp klokken 7 i morgen siden jeg skal til tannpleier. Men nok om det, i dag har jeg nesten ikke vært inne. Har vært en liten tur på myra med min bestefar for å plukke multebær et par timer. Fikk med meg ganske mye bær hjem. Etter middag gikk jeg en liten tur for å snakke i telefonen, og det var godt. På kvelden fant jeg og mamma ut at vi skulle en tur på myra, men turen ble lengere enn planlagt. Ble en tre/fire timers gåtur i fjellet. Så man kan trygt si at jeg er sliten nå, derfor avslutter jeg med bilder tatt med telefonen.

Mobilblogg: en fin dag

I dag(går) var faktisk en veldig fin dag. Var utrolig fint å ha en dag der jeg ikke hadde planlagt noe, bare gjorde det jeg ville. Dagen ble brukt til serietitting, en veldig lang gåtur, lesing, enda mer serier og litt fotografering. I morgen skal je og bestefar en liten tur på multebærmyra her i Mathisdalen. Bli sikkert veldig koselig, men nå må jeg avslutte før jeg sovner av. Ha en god natt!

Nei, jeg har ikke virus på bloggen.

Flere av dere har spurt meg om jeg har virus på bloggen, for det kommer opp at jeg har det når noen av dere går inn hit. Problemet er der det står hvor mange som er innom bloggen min nå, så det er ikke virus. Flere bloggere har også fått dette, så det er ikke farlig. Jeg skal få fikset dette før morgendagen. Men nå skal jeg øve litt teori, og etter det ta en flott sykkeltur. 


Har dere hatt det samme problemet ? 

Tverrelvdalen

Hei! Har tilbragt helgen min i dalen hos Marie. Var utrolig koselig å få vært der igjen. Fredag var jeg med et gjeng på kvelden, noe som var ganske koselig selv om mye skjedde. Men ble kjent ned nye folk og det var jo koselig. Lørdag kom også Agnes til Marie og vi var på besøk og ellers bare snakket. Godt å endelig få litt tid sammen med bestejentene igjen! Søndag kom også det flere til Marie og vi koste oss med spill og grilling hele kvelden. Var kjempekoselig. Men det var også utrolig godt å få komme hjem igjen da. I kveld tenkte jeg å ta meg en lang sykkeltur, elsker å bare kunne sykle og tenke. (blogger forresten fra mobilen, derfor blir bildene små).

Ongajavri

Fra søndag til tirsdag var jeg, Agnes, mamma, pappa og lillebroren min på fjelltur. Vi gikk opp til Ongajavri, noe som tar litt over 3 timer fra her jeg bor. Var noen kjempefine dager der med mye fisking, bading og god mat. Selv om været ikke var til å skryte av da vi gikk opp(tåke) eller da vi gikk ned(tåke og regn). Men det var uansett fint å være tilbake der, gleder meg allerede til neste tur. 
Siden jeg kom hjem har jeg vært en tur på multebærtur med bestefaren min, og ellers bare slappet av. Prøver å planlegge litt hvordan det blir fram mot skolestart nå, og det ser ut som at det blir mye morro om alt går etter planen. Men nå skal jeg gå å spise middag, så blogges vi heller senere. 

Fjelltur

Hei! Nå øser det ned utenfor vinduet mitt, og det ser ikke ut som at det blir opphold på en stund. Så vet ikke når jeg starter til fjells, sikkert ikke før i morgen. Derfor blir det ikke noe blogging før onsdag, men har mange ideer på innlegg. Så da kommer jeg tilbake for fullt. 


Gleder meg kjempemye til å komme meg til fjells uten strøm, telefondekning og nett. Gleder meg til å bruke dagene på fisking og roing. Åh, som jeg gleder meg! 

Stort oppdateringsinnlegg

Hei! Begynner virkelig å bli en stund siden jeg blogget fast. Det har jo bare vært småinnlegg som ikke har gitt så mye mening de siste månedene. Har vært godt med en stor bloggpause. Vurderte en stund å slutte, men er så glad i bloggen, og altfor glad i å skrive. Siden sist har jeg vært en uke i Piteå med broren min, foreldrene mine, tre søskenebarn, tanter, onkler og noen flere. Var en kjempefin uke med hyggelig selskap, strandliv, fint vær og god mat.

Nytt design

Som dere ser har jeg vært å lånt meg et gratisdesign, som jeg syntes var veldig fint. Nå skal jeg bare gjøre noen små justeringer før jeg sier meg fornøyd, deriblandt å fikse header. Men siden datamaskinen har bestemt seg for at jeg skal legge meg nå, så får jeg forhåpentlighvis tatt det i morgen. Spørs om jeg får tid for i morgen må jeg vaske rommet, pakke og vaske bilen siden jeg drar til Piteå på fredag. Men kommer med et inlegg i morgen. 


Hva syntes dere om designet hitill? 

Back on track

Nå har jeg endelig fått inspirasjon og bloggmotivasjonen tilbake igjen. Har hatt en pause fra bloggen, med bare noen mobilblogger et par ganger. Siden sist har jeg faktisk ikke gjort så spesielt mye. Har vært litt med venner, slappet av, sett to sesonger av pretty little liars og tatt livet med ro. I går var jeg forresten på besøk i Kåfjord, og da tok jeg med meg Vilde og Martine opp i de gamle ruinene til kobberverket. Fikk tatt utrolig mange flotte bilder der oppe, var så vakkert og så fin utsikt. Vi fikk også spilt guitar hero og kost oss med brownies og brus. Kjempekoselig kveld med andre ord. 

Nå skal jeg pakke litt klær og toalettsaker før mamma skal kjøre meg til Mathisdalkrysset, og der plukker Marie og dem meg opp etter at hun har vært i syden en uke. Gleder meg virkelig til å se bestisen min igjen, lenge  siden nå! Ikke siden 18-årsfeiringen hennes faktisk. Så blogges vi heller i morgen en gang. 

Hva har du gjort i det siste? 

Sommerferiemodus

Akkurat nå blogger jeg fra mobilen. Sitter i bilen og venter på at foreldrene mine skal komme, så de kan kjøre meg til Alta i stallen. I går var forresten en fin dag med soling på dagen og tur på kvelden. Kan jo legge ut bilder istedenfor å skrive for jeg har det travelt.

Mobilblogg: dårlig med opdateringer

Jeg sier hele tiden at jeg skal bli flinkere å blogge, men sannheten er at jeg faktisk ikke gidder å ta fram datamaskinenen. Har en periode der jeg ikke ser vitsen med datamaskiner og teknologi, høres vell skikkelig gammeldags ut men alle har vell perioder der teknologi er kjedelig. Regner med at blogglysten kommer tilbake igjen snart, i mellomtiden får dere være tolmodige. Siden sist har jeg vært på hyttetur med Agnes og Ola, feiret st.hans i elva, jobbet og slapper mye av. I morgen skal jeg, Agnes og to av tantebarna hennes i bassenget og så skal jeg begynne å planlegge nye photoshooter. Og jeg har begynt å ri igjen, i dag var jeg i stallen med Anna og jeg fikk bli bedre kjent med hesten hennes Kleopatra. Har virkelig savnet og drive med hest og nå er jeg igang igjen.

Lazy

Dårlig blogger ! Har får beskjed av flere at nå var det på tide å oppdatere. Har ikke vært på en data siden søndag og det er snart en uke siden. Har blitt utrolig lat å ta bilder med mitt kjære Canon og det å bruke data etter jeg fikk iPhone. Men skal skjerpe meg, og det fra i kveld. For da skal jeg ta med meg kameraet til elva, siden vi skal grille der med et gjeng i kveld. Siden sist har jeg hatt eksamen, feiret Agnes sin 17-årsdag, fått sommerferie, fått to sommerjobber, jobbet masse, arrangert Marie sin 18-årsdag ogvært på tivoli, kan jo heller slenge ut noen bilder siden jeg mobilblogger.

Eksamensforberedelser

For en travel dag sier jeg! Har vært på skolen hele dagen og forberedt meg til geofag eksamen som jeg har mandag. Og etter skolen gikk jeg og mamma hjemmelufttoppen. Så var det rett på jobb da vi kom ned. Og nå har jeg fått slapper av en time. Må fortsette å forberede meg til eksamen hvert øyeblikk igjen. Gleder meg til den er overstått på mandag! Har du hatt eksamen ? Bildene er foresten tatt med iphonen, derfor er de så små.

iPhone 4

Long time no see. Siden sist har jeg farget håret rødt, og jeg har blitt trukket opp i geofag muntlig eksamen. I går hadde mamma bursdag så jeg lagde middag, kake og ryddet huset. Og i dag hadde bestefar bursdag og vi var å spiste kake der. Og da jeg kom dit hadde mamma og pappa bestemt seg for å overraske meg med en ny tlf, siden min gamle er så mye tull med. Og jeg ble utrolig glad og overrasket, for på bordet lå det en iPhone 4. Happy! Så nå har jeg blitt kjent med telefonen og er superfornøyd! Har også fikset instagram og litt forskjellig. Og nå er det natt for min del så snakkes vi i morgen. God natt!

Spontant

Mange av vennene mine vet at jeg kan være litt spontan, kanskje litt for spontan noen ganger. Liker å planlegge ting, men kan plutselig finne på å gjøre så utrolig mye rart. Så i dag fikk jeg klipt håret utrolig kort etter å ha spart til langt hår i et år, og jeg bestemte meg på sekundet jeg satt meg i stolen. For sent å angre nå, men heldighvis er jeg en som liker å eksprimintere med hårfrisyrer og farger, så ingen anger her. 


Et veldig dårlig webkamera bilde, men skal prøve å få til noe bedre i løpet av morgendagen. For nå skal jeg stupe under dynen og sette på the O.C før jeg sovner. 

Ut på tur, aldri sur

Hei! Nå har Karina akkurat dratt fra Mathisdalen etter å ha vært her siden i går. Utrolig lenge siden jeg har vært med henne, og vi fant på mye morsomt. Vi så film, bakte sjokolademuffins, gikk på rulleskøyter, spiste masse godteri. Siden vi var så utrolig rastløse så fant vi ut rundt midnatt at vi skulle gå tur. Vi startet opp fjellsiden her hjemme, og på toppen måtte vi gå rundt fjellet for å komme oss ned siden vi startet opp en plass hvor det var så bratt at vi ikke kom oss ned igjen siden det hadde regnet. Men var en utrolig kald, våt, men veldig koselig tur opp. Kom ned rundt 3, og da sovnet vi med en gang. Nå har Karina dratt, og jeg bare slapper av. Skal snart gå ut, klarer ikke sitte inne mer. Blir kanskje å gå toppene senere i kveld, spørs hva som skjer videre i dag, men jeg skal i alle fall tilbringe dagen ute. Hva gjør du i dag? 

A rainy day

I dag regner det her hjemme i Mathisdalen, som vanlig. Men det stopper ikke planene for i dag. Har allerede vært ute å kjørt litt lettsykkel i regnet, og snart stikker jeg og mamma til Alta. Tror jeg skal øvekjøre i dag også, for nå er det rett før kjøretimene starter, må bare få tatt teorien først da. Senere i kveld får jeg Karina på besøk, så vi får se hva planene blir derfra da, men skal i allefall bli koselig å få vært litt med Karina igjen. Men nå skal vi snart kjøre ned, så blogges vi senere i kveld! 
 

Spontan nattur

I går kveld fant jeg og mange andre ut at vi skulle gå på Komsatoppen på grilltur/overnattingstur. Hadde en kjempekoselig natt med en fin gjeng, og vi fikk også sett venuspassasjen som var målet for natten. Heldighvis fikk vi i Finnmark sett det veldig godt. Vi gikk ned i 4-tiden, men jeg klarte å våke over så jeg ikke forsov meg. Var på city med Agnes, for å delta på elevstreiken. Legger heller ut bilder, for er så sykt trøtt nå. 
Fikk du sett Venuspassasjen? 

Fine dager i Finnmark

Den siste uken har bare rast avgårde, men har hatt det kjempekoselig. I helga var jeg og en stor gjeng å grillet i Tollevika lørdag kveld. Var en så utrolig fin gjeng, og vi hadde det veldig koselig. Noe som kommer til å bli gjentatt veldig snart igjen. Ellers har dagene gått til venner, familie og vi har hatt noen fine dager med sol. Selv om vi hadde snø for noen dager siden, så har vi hatt det ganske fint i det siste. 

Minner dere på om spørsmålsrunden jeg har gående under dette innlegget. Hadde vært fint med flere spørsmål så jeg får lagd en video igjen. 

Rolig dag

Begynner å bli frisk nå, er bare allergien som enda herjer i kroppen så jeg blir fort sliten, og trøtt hele tiden. Men jeg skal ikke klage, blir bedre etterhvert. I dag har dagen gått til serier og en snartur i bursdag til Aina. Skal straks gå å sove, for er utrolig trøtt. Bladde akkurat gjennom arkivet og fant noen bilder fra forrige uke. Webkamera som dere kanskje ser. 


Hva har du gjort i dag ? 

Årets siste innlevering

Nå kan jeg senke skuldrene, for årets siste innlevering er ferdig og levert inn. Tirsdag kom Marie til meg og vi hadde det koselig. I går hadde vi også fotoshoot her i Mathisdalen. Og jeg skal få redigert noen av bildene fra gårsdagen i løpet av morgendagen. Nå stikker jeg snart på koftekurs en snartur, så blogges vi i morgen. 

 
Hva har dere gjort de siste dagene? 

Siste innlevering i år

Er så utrolig lei geofag nå. Har jobbet med det døgnet rundt de siste to dagene. Er snart ferdig heldigvis, så i morgen klokken fire kan jeg endelig senke skuldrene. Gleder meg til å bli ferdig. Har skrevet 1500 ord om geologien i Japan. Bare 500 igjen. Ønsk meg lykke til!

Slitsom dag

Har hatt en utrolig slitsom, men koselig dag. I morgest da jeg våknet fikk jeg vite at det hadde gått et stort ras bak gården vår. Kjempeskummelt, har tydelighvis gått tre store ras sammtidig, det hadde vært kjempebråkete, men jeg våknet ikke i det hele tatt med det gjorde de andre gårdene rundt her+ foreldrene mine. Gikk heldigvhis bra da. Dro ut i 11-tiden til Talvik siden jeg og mamma lovet å hjelpe gammeltante Randi å ta rundvask siden hun ikke klarte selv. Vi vasket tak, gulv, vegger og møbler og brukte hele dagen. Fikk også møtt mamma sine slektninger som jeg aldri har møtt før. Også fikk jeg møte verdens nydeligste hund, kjempesøt! Ble rett og slett forelsket i den, og fant ut at sånn vil jeg ha. Savner å ha hund i hus etter at Boss gikk bort. Var ferdig å vaske i 19-tiden og da var det rett til Alta for å handle inn kosemat. Så nå har jeg sett en film og hatt det kjempekoselig med god mat og familien. Tenkte å ta tidlig kveld, kanskje gå ut en tur å se på hvor rasene har gått da. Morgendagen blir nok tilbragt ute, hvis det er vær til det da. 


Utsikten fra vinduet akkurat nå, begynner å bli lyst ute om kveldene! Hva har du gjorti  dag? 

Nasjonaldagen

Har hatt en kjempefin dag, er kjempelenge siden jeg feiret 17.mai. Var faktisk mitt første år inne i Alta. Jeg og Agnes gikk med noen bekjente i tog fra Bossekop til city. Etter talene, og litt småprat med venner stakk vi på sentrumsgrillen for å spise frokost, og Altas beste milkshake! Dro så videre til Agnes for å ta bilder, og deretter videre til Ekornsvingen(?) for å se på drillpikene og korpset spille. Så jeg, Agnes og Lilly for å spise is, og vi stakk også en tur innom Fila, kjempekoselig! Og Lilly var så utrolig flink å drille, stolt! 
Nå skal jeg snart sove, er så utrolig trøtt. Har kanskje noe med å gjøre at jeg nesten ikke sov i natt, hardt å være ung, hahah! I morgen skal jeg trene, og bare slappe av her hjemme. Hvem vet, kanskje jeg stikker ut en tur på kvelden igjen. Er så koselig nå som det begynner å bli vår! Gratulerer med dagen, det som er igjen av den i allefall! 

Vellyket kveld

Kvelden ble en kjempesuksess. Startet med å grille med en fin gjeng i Apanesfjæra, der møtte vi også en kjempekoselig gjeng med russ. Etter noen timer i fjæra var vi en liten gjeng som stakk til bomberommet, på 16.mai festen der. Lite folk, men var jo koselig. Tok ganske tidlig kveld, i tre tiden. Skulle jo opp klokken ti i dag uansett. 
Hadde du en fin 16.mai? 

Koselige dager

Den siste uka har vært kjempefin! Kom ikke opp i skriftlig, så da blir det muntlig på meg. Feiret det med å stikke ned på city i finværet med jentene! Koselig å sitte ute i sola og spise is. Nå skal jeg snart dra til Alta og feire 16.mai. Kos dere i kveld! Må forresten skjerpe meg, har mobilblogget alt for mye.

Koselig kveld

Nå har vi akkurat våknet etter å ha vært med et gjeng hos Mari i går. Kjempekoselig, men litt drama blir det bestandig. Nå skal jeg og Marie gå opp for å spise frokost og is. Kos dere i dag!

Take a look in the sky and smile

Ukene bare flyr avgårde. Denne uken har gått til koftekurs, venner, shopping og veldig lite søvn. Men det gjør ikke noe, for det er vår! I går kveld kunne jeg endelig senke skuldrene for helga, så etter koftekurset stakk jeg og Silja med en liten gjeng til Mari. Jeg dro utrolig tidlig, men det var koselig. I dag har jeg vasket bilen vår, og besteforeldrene mine sin. Nå stikker jeg straks til Agnes på kveldsbesøk, skal få med meg Agnes og Annabel på butikken for å kjøpe is! Kos dere i kveld. Hva gjør dere i kveld ? 


Freedom


Kjempefint å bare kunne sette seg på skuteren min og kjøre på fjellet. Elsker å bo rett attmed skuterløypa. Så i kveld har jeg og familien vært en snartur på fjellet, bare for å lufte oss. En av de siste dagene med skuter, så dagene på utnyttes til det fulle med skuter. Kos dere videre i kveld, jeg skal øve til prøve. 

Lite blogging fra min side

Den siste uka har gått så utrolig fort. En dag er det mandag, og plutselig er det helg igjen. Det beviser jo bare at jeg har en fantastisk fin tid. Har vært med familie og venner den siste uka, og jeg har begynt på koftekurs igjen. Og denne gangen er Silja og mamma begynt med meg der. Har vært litt på fjellet, og på tur den siste uka også. Neste helg er den siste skuterhelga mest sannsynlig. Men så kommer sommeren, og jeg gleder meg til sene sommerkvelder med gode venner. 
I dag har vi feiret bestemor sin bursdag litt på forhånd siden vi ikke kan være med å feire den på onsdag. Jeg hadde bakt en kake, og de fikk servert kaffe og kaker. Så nå mangler jeg bare å kjøpe en gave. Snart skal jeg gå ut å vaske bilen, før jeg skal tvinge med meg mamma eller pappa å øvekjøre. Har forresten begynt å øve til teorien som jeg skal ta i juni/juli. Denne uka kommer til å gå kjempefort, hadde fri i går og i dag. I morgen har jeg muntlig prøve i biologi, og på torsdag skal jeg ta bilder av noen russ. Hva gjør dere denne uka? 

En fin helg

Nå sitter jeg godt plantet i senga, skal snart sove. Har slappet av et par timer etter en innholdsrik helg. Har hatt besøk av Agnes, og skuteren hennes. Så i går var jeg, Agnes, familien min og noen andre på tur her i Mathisdalen på fjellet igjen. Var nydelig vær ,og kjempekoselig. I dag var vi også hele gjengen på tur igjen, hvor vi møtte en del folk. Må bare få sagt at denne tiden er den beste tiden på fjellet. Skuter, sol, snø, bålkos og folk. 
Fikk ikke et bilde av meg i helga, men så har jeg ikke vært så ivrig med kameraet. Har heller hatt en fin helg med skuter, venner og familie.  Hva har du gjort i helga? Hello Kitty


Lykkerus

Kjempefin dag på skolen i dag, ikke noe kjedelig. Er utrolig skolemotivert for tiden, gjorde seg godt med så mye fri, og mye mer fri er det framover. I dag har jeg møtt Agnes og Mari som jeg ikke har sett før påske. Kjempekoselig å møte dem igjen. Fikk sydengave fra Agnes, og jeg og Mari hadde det morsomt i samisktimen med Ipaden hennes. Har så sykt mye energi for tiden, og er kjempelykkelig. Åh, livet er herlig. 


Fine Ipaden, med fine oss. Hvordan har du det for tiden? 

P.S ble ukens blogg hos Lilly-Marlen. Sjekk bloggen hennes her. 

Den siste uken

Den siste uken har gått utrolig fort. Mandag var jeg på fjellet med familien og noen andre, og på kvelden stakk jeg til Marie. Tirsdag var jeg, Marie, Kathrine og Anita en tur på fjellet i dalen, men ble dårlig vær så vi dro ganske fort ned igjen. Onsdag begynte skolen og da var jeg og geofag klassen på syv stykk på tur ved Mathisvannet. Torsdag og fredag brukte jeg til litt trening, skole og venner. Kjempegreit å begynne med hverdagen igjen, selv om jeg gjerne kunne tenkt meg litt mer fri fra skolen, i alle fall på dager med solskinn. I dag har jeg, Thomas, Tor Emil, foreldrene mine og en mange andre vært på tur på fjellet igjen. Og i morgen blir det også fjellet! Denne tiden er bare helt fantastisk for fine turer på fjellet med gullet mitt. 
Håper dere også koser dere. Som dere ser så har vi i Finnmark ikke tegn på sommer som dere i sør har, men det gjør ikke noe for vi får kjørt så utrolig mer skuter! 

Påskekos

Ikke så mye blogging fra min kant, men det er påske. Har vært på tur med familien de siste dagene, og det har vært kjempekoselig. I morgen skal jeg og familien opp til Ongajavri igjen. Tilbragte hele dagen der oppe i dag, var egentlig ganske pent vær. Vi lagde bål, og raste rundt. Fikk også en liten skrekkopplevelse i dag, med at vi så noen som var å raste i bakken nesten bli tatt med skred. Det satt i allefall stopper for bakkekjøring hos meg! I morgen kveld stikker jeg til Marie i dalen(the other side) og blir der til Tirsdag. Regner med at jeg og noen andre tar en fjelltur på Tirsdag i daln. Gleder meg! Kos dere i morgen! 

Uvær

Hei! I dag har jeg og familien kjørt tur retur talvik med skuterne. Var på besøk der i hyttefeltet. Utrolig koselig! Desverre blåste det opp til uvær da vi startet hjem over fjellet. Kom hjem for noen timer siden, og vi startet ikke et sekund for tidlig. For nå er det skikkelig uvær ute, håper det roer seg til i morgen for da skal vi til fjells igjen. Gikk heldighvis bra å kjøre hjem, tok bare litt tid. Var utrolig kald og sliten på slutten. Tenk deg å kjøre i kjempesterk vind og masse snefokk fem mil. Men nå er det natt, så blogges vi i morgen!

Nydelig vær ute

Vært hele dagen på Ongajavri, kom hjem for rundt en time siden. Har vært strålende sol ute, men litt vind. Heldighvis har vi fått låne et telt der, så vi fikk varmet oss. Nå har vi akkurat spist fiskemiddag, og snart drar jeg enten til fjells igjen eller en tur til Alta. Må se om jeg kanskje kommer meg på besøk i dag, siden noen akkurat har kommet seg til Alta. Også i morgen står Kauto for tur, skal opp med familien, og mest sannsynlig får jeg skuteren med opp så jeg får dratt på tur med noen venner der. 


Hvordan er din påske? 

Påskeferie

Hei! Nå fungerer blogg.no igjen, i allefall hos meg. Det er helt nydelig vær her hjemme i Mathisdalen. Regner med at jeg snart starter opp til fjells for noen timer. Litt kaldt er det, men jeg overlever. I morgen starter påsken for min del, og det skal bli godt. Nå skal jeg stikke ut å skifte styre på skuteren min, så er jeg klar. Kos dere resten av dagen! Hva gjør dere i påskeferien? 

Blogg.no er hacket?

Hei! Har akkurat lest at alle skriver at blogg.no er blitt hacket av noen. Vet ikke om dette er sant, for jeg klarer å blogge, og lese blogger. Men brukte en stund på å komme meg inn da. I alle fall så går dagene mine til å være ute, så det blir ikke så fryktelig mye blogging. Akkurat nå skinner sola og himmelen er blå. Så jeg skal ut å kjøre skuter, opp på fjellet. Kos dere i dag! 


Sånn er det i dag, og sånn var det i går i Kauto! 

Kauto

Nå starter jeg opp til Kauto. Så om du er i nærheten så må du bare plinge på. Kos dere resten av dagen!

Den siste uken

Hei! Har ikke blogget noe denne uken. Har ingen spesiell grunn, kan kalle det en liten bloggpause. Men nå er jeg tilbake, og i dag starter påskeferien. Har bare en time til på skolen, så kan jeg dra hjem til skuteren. Hele uken har gått til trening, venner og masse fjellturer. I går var jeg og lillebror et par timer på fjellet. Var helt nydelig vær, og lillebror klarte skuterlappen i går. Så nå blir det skuter hele påsken med familie og venner. 


Hva gjør dere i påskeferien? 

Fin uke, fin helg

For en flott uke! Har vært kjempemye med venner, feiret pappa sin bursdag, jogget mange fine turer, vært på shopping og bare hatt en kjempefin tid. I dag har jeg også vært på kino med Agnes, Thomas og Tor Emil, vi var å så The hunger games. En utrolig bra film, elsker bøkerne, og elsket film nummer 1! Nå skal jeg legge meg, for jeg skal opp klokken 6 i morgen tidlig for å dra til Nordreisa. Lillebror skal kjøre cross, og jeg skal ta bilder. 
Har du hatt en fin helg? 

webcamera


Sånn går det de stundene jeg kjeder meg. Bilder fra januar, februar og mars. Tar du mange bilder av deg selv på webcamera?

Verdens fineste overskrift.

For en fin dag jeg har hatt hitill! Skoledagen var kort, og morsom faktisk. Etter skolen dro jeg og mamma ned på TK, der vi kjøpte bursdagsgave til pappa. Jeg fikk også med meg en ny jakke og nye skitupper til skuteren min. Får de på fredag, de måtte bare lakke dem først. De er forresten rosa!!!! Nå skal jeg snart bestille rosa klistremerker og lakke noe annet på skuteren så er jeg klar for påske. Can't wait! 
Er forresten begynt å være lyst ute når jeg kommer hjem fra skolen, så mørketiden er offesielt over. Hva har du gjort i dag? 

Fin fredag

Gårsdagen var veldig fin. Var på finnmarksløpet for å se deltakerne komme inn, shopping med Marie, var på besøk og filmkos. Nå sitter jeg i sofan på rommet mitt i min fine, nye og fargerike longs. Skal se om jeg finner på noe i dag, får ikke dratt til fjells siden jeg hoster så mye. Men i morgen, da skal jeg på skuteren igjen! Hva gjør dere i dag?

Innfluensaen har slått til.

Hater den følelsen man har når man er syk. Føler meg helt elendig. Svimmel, skjelven, kvalm, vondt i halsen, ekkel hoste som nesten tar pusten fra deg, vondt i kroppen og svak. Derfor har jeg ikke blogget i helga, men kommer et innlegg senere om hva som har skjedd. 


Ikke i humør, og ikke i form. Skal se om jeg klarer å spise noe snart, har enda ikke spist i dag. Også blir det vell senga snart, er helt utslitt av å være syk. Godt jeg ikke har skole i morgen da. 

Tromsø

Hei! Det har ikke blitt noe særlig med blogging denne uka. Mandag var jeg på ungdomsmøte, og sov hos Marie. Tirsdagen tok jeg og biologiklassen flyet til Tromsø. Der var vi på unniversitetet, polaria og shoppet. Fikk med meg masse fint hjem igjen, og hadde en fin dag. om hjem med 22-flyet. Onsdag trente jeg, og i går var jeg en liten tur på fjellet etter skolen. Da jeg kom hjem merket jeg at jeg var blitt utrolig dårlig. Så ble ingen skole på meg i dag, har innfluensa, hater det. Spesielt nå som jeg ikke har tid. I dag er det nemlig borealis cup klokken 18, men vi må være der klokken 16 for maskinkontroll o.l. Må bare hive i meg paracet og klare det. For lillebror skal kjøre. Slenger med noen bilder fra Tromsø turen. Hva har du gjort denne uka? 

God morgen

Nå skal jeg strajs springe ut døren her hjemme. Bussen har gått, men jeg skal sitte på med mamma i dag. Det ser ut til at det skal bli en strålende dag med sol. Kos dere på skolen/jobb/hjemme i dag.

Bilder fra hytteturen

En uke for sent, men man sier jo bedre sent enn aldri. Hehe.Bålkos, latter, gode venner, god mat, skuterkos og fint vær. Gleder meg allerede til neste gang. I dag har jeg faktisk vært der oppe på bilde ovenfor, men det var utrolig mye vann. Så vi(jeg, familien og noen venner) satt bare i åpenhytta å snakket. Så resten av kvelden går til gossip girl, redigering og kanskje mer skuter. Kos dere! 

Min dag i bilder

Dagen i dag har vært helt som vanlig. Har hatt skole, gjort lekser og vært veldig flink her hjemme med gjøremål. I morgen blir jeg å dra på fjellet en tur, håper at Agnes kommer seg hit. Hva har du gjort i dag?

God natt

Litt mobilblogging må til. Har funnet meg en fin app på mobilen til kameraet. Derfor ville jeg bare si god natt til mine søte lesere.

Livet er en fartsbil, du har ikke tid å stoppe

Dagene flyr av gårde, kan ikke huske sist jeg hadde det så travelt. Man skulle ikke tro jeg hadde det travelt siden jeg har sluttet å jobbe, men nå er jo skutersesongen i gang og da er det travelt. I går hadde jeg fri fra skolen, og jeg var å trente. Hadde en stor prøve i dag, som jeg håper gikk greit. Etter skolen var jeg, lillebror og pappa en tur på fjellet, og nå har jeg nesten akkurat kommet hjem fra crossbanen. Skal snart legge meg, for i morgen er en ny dag. Da skal jeg på skolen og trening. Vet enda ikke hva som skjer i helga, men blir nok fjelltur regner jeg med. 
Webkamera. Kommer bilder fra hytteturen som var forrige helg i morgen. Vet det, er veldig rask. Men nå roer ting seg...tror jeg.