januar 2013

Nyttårscrossen

Hei! Søndag var det nyttårscross her i Alta, og lillebror kjørte. Kjempemorsomt dag på banen, og endelig er sesongen igang. Fikk tatt en del bilder, men ble ikke veldig fornøyd. For jeg har ikke favorittlinsa mi mer, må virkelig få kjøpt den igjen snart!+ at det var mørkt pga mørketiden her. Men bilder ble det i allefall. Hele uka har gått til skolearbeid, er skikkelig tungt å gå 3.året realfag. Jeg sovner jo før hodet treffer puta hver eneste natt, så gleder meg til helga. Har bare jobb på Lørdag, og resten av helga skal jeg på fjellet, for nå har det stormet og snedd her i Alta hele uka. Så nå er forholdene på fjellet utrolig flotte. Gleder meg! 

Russerevy

Hei! Den siste uken har vært utrolig slitsom. Har brukt dagene på skole, siste innspurt før terminslutt på skolen, venner og revyen. I helga som var hadde vi i russerevyen øvingshelg/bli kjent helg. Kjempemorsomt! Vi lekte leker, snakket mye, skrev litt, og øvde på gulvet. Sov hele helgen på huset, og det ble ikke altfor mye søvn. Men nå har vi kommet ordentlig i gang, og snart er neste øvingshelg, bare et par uker til. I morgen skal revygjengen på Altarevyen, tror det kommer til å bli interessant. Helga mi kommer også til å bli fylt opp med cross. De første løpene går i helga, så da blir jeg å være i kafeen på banen, og ta bilder. Endelig er sesongen i gang! Gleder meg virkelig! I går hadde vi forresten temadag for russen på skolen, med afterski. Haha, for en gjeng! 

Ser forresten ut som en som har fylt leppene sine til randen med botox, har fått allergisk reaksjon+ er solbrent. Ikke bra! Føler meg helt utrolig sexy ut nå, eller ikke.... Hate it! 

bloggen min fylte år

Hei! Den 31.desember så fylte bloggen min to år, glemte det helt av den dagen siden jeg ikke var tilgjengelig på pc. Men syntes allikevell jeg skulle nevne det! I to år har jeg skrevet ned mine tanker, og tatt bilder. Det er faktisk to år siden foto ble veldig interessant for meg, og derfor startet jeg denne bloggen, selv om den ikke er så utrolig mye fotorelatert for øyeblikket. 

Dette var de fire første bildene på bloggen min, selvsagt var det nordlysbilder! Og selv om jeg ikke har vært så aktiv på bloggfronten det siste halvåret så vil jeg beholde bloggen, og jeg vil fortsette å blogge i noen år til. Er så koselig å ha dette å se tilbake på, og det er derfor jeg blogger. Så dere må nok bare holde ut med meg noen år til. Hvem vet, kanskje jeg blir en 70 år gammel blogger, som sitter å blogger om middagen min til slutt! Det hadde vært noe? 

Skoleflink

Hei! Nå har jeg bare gjort skolearbeid helt siden skolen startet på Torsdag, og jeg er utrolig lei. Hele helga gikk til å øve til bi2 halvårsprøve, og nå er det særemne i morgen, og stilinnlevering fredag. Men forhåpentlighvis blir det roligere nå som første termin avsluttes. Ellers er det ikke så mye spennende som har skjedd, ser bare veldig fram til helg! Da drar vell jeg og noen venner ut, noe som sikkert blir kjempemorsomt! I morgen skal jeg heldighvis til Marie sammen med Agnes for å ha jentekveld, lenge siden vi jentene har vært ilag å bare snakket skikkelig ut. Gleder meg! 

Har dere hatt mye å gjøre de siste dagene? 

Mitt 2012: juli-desember

Juli

Var på ferie en uke i Piteå med familien, tanter, onkler, søskenebarn og noen flere. Kjempekoselig uke med mye gocar kjøring med Molandfamilien! 


Var på hyttetur med gode venner da jeg kom hjem

Gikk til Haldde med mamma og Agnes

Var på lavvuturer med gode venner flere ganger, kjempemorsomt! 

Gikk til Ongajavri med familien+Agnes. 

Var mange timer i Kåfjord på besøk hos Vilde, vi var også oppe i kobberverket. 

August: 

Tilbragte en helg i dalen hos Marie. Kjempemerkelig, men koselig helg. Skjedde veldig mye som ikke burde ha skjedd, men når jeg tenker over det den dag i dag så var det ganske morsomt! Skjedde i allefall en ting som forandret mitt syn, på alt egentlig! 

Var mye ute med vennine mine, var internasjonalt marked her i Alta, og jeg lagde middager til familien.Jeg hadde en del å tenke på, og lot frustrasjonen min gå utover kameraet mitt. 

Brukte flere timer på å vandre på fjellet, både alene, med familie og med venner 

Jeg tilbragte et døgn i elva med Vilde++ og var enda mer på lavvuturer

Skolen begynte, og vi jeg var for andre gang den sommeren på Haldde, denne gangen med hele skolen

Jeg var mye ute med bestefar å plukket multebær, og noen kveldsturer med mamma å plukket blåbær/multebær

Jeg tok mange bilder av endurokjørerne her hjemme, da de hadde treninger. 

September

Dette var måneden da jeg ble 18 år, endelig var tiden her til jeg skulle bli myndig! 

Vi arrangerte overaskelsesbursdag for Mariell som ble 18 år. 

Jeg tok teorien, og klarte den på første forsøk! 

Jeg tok enda flere bilder under endurotreningene

Jeg var enda mer på fjellet, åh som jeg savner sommeren. Var så lett å springe en tur på fjellet om man hadde mye å tenke på og ville vekk fra folk. Jeg hadde fotoshoot med en gjeng jenter hjemme, og det var kjempekoselig! 

Endelig ble jeg 18 år, åh! Hadde en sykt stor feiring med masse folk, det var supermorsomt! Som jeg savner den kvelden!! 

Oktober

Jeg hadde oppkjøring, og jeg klarte det! ÅH, for en herlig følelse å ha lappen, og ikke være avhengig av andre for å komme meg noen plass siden jeg bor så langt utenfor Alta. 

Helga etter jeg klarte lappen stakk jeg og en gjeng andre ungdommer til Tromsø på NSR-U møte, kjempekoselig helg, ble kjent med så mange mennesker. Og min første tur ute på nyen natterstid, og da var vi i ølhallen på samefest! Kjempemorsomt! Tlbragte mange dager og netter i Alta siden jeg hadde klart lappen, og var på en del fester. Supermorsomt! 

November

Breaking Dawn part two hadde premiere, beste filmen! 

Vi feiret at Mari ble 18, og det startet med pizza og vin før resten av folket kom! 

Crosstreningen begynte, og kameraet ble tørket støv av. 

Årets første russekro med temaet halloween, fun! 

Desember

Adventstiden kom, jeg fikk meg ny jobb på Prix i Gakori og der tilbragte jeg så og si alle dagene i Desember. Jobber utrolig mye etter skolen, i helgene+ at det var fullt opp med skolearbeid. Julegavene skulle kjøpes inn, og vi hadde temadag på skolen. Det ble også avholdt koftedag på Alta VGS, noe som fikk store overskrifter i media. Jeg feiret jul hjemme med familien, var litt ute med gode venner siden min ene kompis var kommet hjem, og det ble litt drikking(les:mye). Også ble nyttårsaften feiret på fjellet, sittende på skuteren å se på raketter. Kjempekoselig avsluttning på et fint år! Alt i alt har året 2012 vært et år med mange nye erfaringer, og jeg har virkelig lært mye om livet dette året. Ikke bare har jeg blitt myndig, men jeg har lært meg om hva livet handler om, og hva jeg vil! Så 2012 har vært et av de bedre årene i mitt liv, og nå har jeg tatt imot 2013 med åpne armer og håper det blir like bra som 2012! 

Mitt 2012: januar-juni

Januar:

Jeg ble med i 52 weeks og hadde mine første bidrag der.

Jeg tok mange nordlysbilderJeg hadde fotoshoots med mange forskjellige folk, blant annet tok jeg bilde av Lilly i låven. Lillebror deltok i sitt første crossløp, og jeg lærte meg å ta bilder av crosskjørere i fart. 


Ellers var Januar en utrolig rolig måned, mye å gjøre på skolen første halvdel, som alltid. Gjorde også andre ting, men har ikke vært så flink å ta vare på bilder det siste året desverre. 

Februar

Jeg fikk meg en ny skuter i gave hos foreldrene mine, da ble det til at jeg og Agnes var mye ute å kjørte på fjellet

Hadde mange filmkvelder her hjemme

Jeg var fortsatt med på 52 weeks, og jeg fikk et kjempetøft bilde av Marie! 

Vi startet opp Áltta Sámi Nuoraid Searvi 

Neglebitten i Kauto, og jeg fikk igjen prøvd meg som fotograf 

Tilbragte mange timer hjemme hos Marie, go vi fant på mye morsomt! 

Vinterferien ble tilbragt på fjellet her i Mathisdalen med en stor og koselig vennegjeng, kjempemorsomt! SKuter, bålkos, aking og storm! 
Mars

Jeg var i Tromsø med biologiklassen en dag, kjempeinteressant dag med unniversitetbesøk og masse shopping. 

Jeg prøvde meg på selvportrett. 

Solcrossen i Reisa

Mange koselige dager med gode venner 

Jeg hadde så utrolig mye energi, og var mye ute med venner, kjørte skuter og var rett og slett overlykkelig. 

Jeg tok flere bilder, og prøvde meg denne gangen med vann. April

Påska kom, og var helt fantastisk, og jeg var på fjellet nesten hver eneste dag. Var både med venner, familie og venner av familien. Kjempekoselig dager, med sol og grilling, og selvsagt skuterkjøring. 


Jeg brydde meg ikke om noe annet enn den siste måneden med ordentlig skuterkjøring, var på fjellet så og si hver dag, helgene og etter skolene på ukedagene. 


Hadde mange morsomme dager med gode venner. 

Mai

Den siste helga med skuterkjøring kom, trist nok.

Var på geofag tur med den herlige geofag klassen min! 

Vi lagde fest hos Mari, var en kjempemorsom kveld med masse hyggelige folk. 

Var på en del grillturer i fjæra med venner. Og på 16.mai fest, og hadde det kjempemorsomt! 

Sommeren begynte å nærme seg, og man kunne sitte ute uten jakke, så var mye ute i den perioden. 

Feiret for første gang 17.mai i Alta, kjempekoselig dag med venner! 

Fikk gjort ferdig kofta som jeg hadde sydd på i en evighet. 

Juni

Jeg og Agnes var på mange kjøreturer, og hun var mye på besøk hos meg. 

Vi feiret Agnes sin 17årsdag

Vi feiret Marie's 18årsdag

Jeg gikk mye på fjellet, opp til hytta

Gikk de tre toppene med mamma

Var i elva med familien, noen venner av familien og Agnes

Var på tivoli
Var på Komsatoppen med gode venner og så på himmelfenomenet, midnattssola er så deilig! 
Vi samlet oss et stort gjeng nede i Tollevika en natt, kjempekoselig! 

Sommerferien kom og Karina sov hos meg. Vi dro på en spontan tur opp fjellsiden attmed huset mitt i regnvær og tåke, kjempekoselig nattur. 

Det var noe av det som skjedde i dette tidsrommet, ikke alt selvsagt. Har mistet veldig mange bilder, og ble sløvere  med bloggingen. Del 2 kommer senere. 

noe smått fra 2012

Fem bra hendelser i totusenogtolv.
1. Jeg var på mange crossløp, og lærte meg å ta flere gode bilder av kjørerne. 
2. Jeg fikk ny skuter, har aldri vært så glad som da! Ble utrolig mange fjellturer med både venner og familie! 
3. Hadde en fantastisk fin sommerferie med mange lavvuturer, bålkos, fjellturer, Piteåtur og masse morsomheter! 
2. Jeg ble 18, tok lappen og ble mer selvstendig. Feiret også 18 årsdagen min med utrolig mange folk, suksess! 
5. Jeg var to turer på Haldde, og det var utrolig godt! Regner med at det blir flere turer opp dit mot sommeren! 


Hva har du lært i totusenogtolv?

Jeg har lært meg at livet er en eneste stor opplevelse, og at man må ta vare på alle de små øyeblikkene, for de er de beste! 

Hvilken klær har du brukt mest?
Enkle jeans, converse og enkle litt finere topper!

Beste film i totusenogtolv?
Breaking dawn part 2, elsket den delen! 

Hva musikk har du hørt mest på?
Mye partymuskk, Kesha, psy, Lil Wayne, Cher Lloyd.Hva har du sett på?

Mange serier! Gossip Girl, Pretty little liars, Greys Anatomy, The Lying game, The walking dead. 

Hvilken mennesker har du blitt bedre kjent med i totusenogtolv?
Ifølge facebook har jeg blitt kjent med 82 nye mennesker, og jeg har fått mange flotte venner. 

Hvor har du reist?
Sverige, og litt omkring i lille Finnmark. 

Ditt beste kjøp?
Det er vell billappen og skuteren min, men begge to har jeg fått i gave hos foreldrene mine. 

Hva er den beste boken du har lest?
Fifty Shades of Grey, er egentlig en sær, men helt utrolig rørende fortelling. 

Din tur. Fortell gjerne litt om ditt totusenogtolv

desember

Hei! Ser nå at jeg ikke har blogget normalt i hele desember, så derfor blir det en rask oppdatering. Jeg har hatt en kjempefin adventstid og jul, som gikk utrolig fort. Jeg har fått meg en ny jobb, på Prix i Gakori. Og der har jeg jobbet nesten hver dag etter skolen den siste måneden, og jeg trives utrolig godt der. Jeg har vært veldig mye med gode venner, og vi har også arrangert julebord ilag, noe som var veldig koselig. Vi har også hatt koftedag på Alta Videregående skole, noe som har fått veldig mye oppmerksomhet fra media. Kompisen min kom hjem for å ha juleferie, så det har blitt et par fester med han, og andre gode venner, og vi har feiret bursdagen hans. Og vært ute på byen her i Alta, på nr.17. Jeg har også feiret jul hjemme med familien, og bare spist god mat og hatt en fin tid. Nyttåraften ble feiret rolig på fjellet, satt å så på rakettene på skuteren, og det var utrolig koselig. Hadde også jobb 1.nyttårsdag, derfor måtte jeg ta det veldig rolig. Jeg har også vært på hyttetur med venner, og det var utrolig morsomt. Så alt i alt har jeg hatt utrolig mye å gjøre den siste måneden, men det har også vært koselig. 

Så nå at alt dette egentlig ble en eneste stor oppramsing, men det må til for at jeg i det hele tatt skal få oversikt, og få blogget igjen som normalt. Så jeg håper at blogglysten min er kommet tilbake, og jeg skal prøve å få oppdatert dere litt mer. Kommer med et par innlegg om mitt 2012 senere, må bare få tid.