januar 2012

Nordlys 300112

I går kveld var det fint nordlys her i Mathisdalen, og jeg måtte jo selvsagt ut å ta bilder. Dette er en av grunnen til at jeg elsker å bo i Finnmark, nordlyset hver kveld det er klart og kaldt. Og det er det veldig ofte. Hva syntes du? 

Brunost

Fin overskrift? Sitter å koser meg med brunost etter en lang treningsøkt på actic. Aner ikke hvorfor jeg spiser det, liker det egentlig ikke. Fikk bare plutselig lyst på det, haha. Nå sitter jeg å venter på at mamma skal komme hjem så familien kan spise middag så blir det vell leksekveld på meg. Har litt å ta igjen etter sløve uker. 
Hva gjør dere i dag? 

52 WEEKS #4

Ukens tema var virkelighet, noe som jeg tenkte skulle være veldig enkelt. Jeg hadde en fantastisk ide, men så går jo ikke alltid ting som planlagt. Så jeg måtte improvisere litt, og jeg tok bilde i går. Jeg valgte å ha med en liten tekst på bilde, for dette er mer som å rømme fra virkeligheten. Å få en liten pause fra den, om dere skjønner? 
Hadde to forskjellige type tekst, men valgte denne. Ikke superfornøyd med ukas innsats fra min egen side, men kan si meg litt fornøyd. Snart er det ny uke med nye muligheter. Denne uka får jeg det ganske travelt, men får vell tid å ta bilde, det gjør jeg alltid. Fint med tilbakemeldinger på bilde. 

Foto; my room

Noen av dere har spurt om jeg ikke kan legge ut bilder av rommet mitt. Selvsagt kan jeg det, men er ikke helt ferdig med det. Har enda noen vegglister og gulvlister å sette på plass, og koble ferdig det elektriske, også mangler jeg speil, og noen småting. Men jeg er superfornøyd med det, før hadde jeg et typisk rosa jenterom. Har du noen gang pusset opp rommet? Hva syntes du om mitt? 

Ville bare minne på

Jeg ville bare minne dere på at jeg har en side på facebook der jeg legger ut bilder og linker. Om dere vil like den kan dere trykke her eller på bilde
H
ar dere likt den ? 

Foto; den blå timen//Canon EOS 1000D, Tamron 18-200mm

Var ute i kulda å tok noen bilder rett før det ble mørkt. Nå er det ikke lenge før vi får sett sola her i Mathisdalen, gleder meg! I dag var det minus femten og kraftig vind. Gjorde ikke så mye, hadde kledd på meg som om jeg skulle til sydpolen. Hva syntes du om bildene? 

Fredagskvelden

Nå er endelig helga kommet, og jeg har frihelg. Ikke noe står på planen, noe som er skikkelig rart. Har ikke hatt frihelg på noen måneder. I dag trente jeg og Agnes etter skolen, men tok det ikke så hardt siden jeg kjenner at jeg er litt småsyk. Så etter jeg kom hjem har jeg vært som et slakt på sofaen min. Har kost meg med film og litt godteri. 

I morgen står det ikke noe på planen. Skal prøve å få tatt 52 weeks bilde, må nok bruke mamma som modell denne gangen. Har en fantastisk ide til ukens bilde. Tenkte også at jeg og kameraet kunne ta en spasertur/joggetur her hjemme for å få tatt litt bilder når det er lyst ute.
Regner med at det ikke blir sent i kveld, er dårlig. Skal prøve å sove meg frisk, så nå blir det film før jeg skal legge meg. Interessant liv, i know! Får finne på noe spennende i morgen. Hva gjør dere i kveld? 

Foto; nyttårscrossen

Nå har endelig klart å få fikset bildene fra Søndagens nyttårscross. Her kommer i allefall noen av de 400 bildene jeg tok, ble vanskeligere å ta bilder på slutten for da begynte mørket å komme. 
Syntes det ble noen brae bilder. Nå blir det nok mye cross framover, så da kommer det flere bilder sikkert!

Sola er tilbake


Skittent vindu, men i dag så vi sola for første gang. Endelig er sola tilbake her i Finnmark. Gleder meg til lysere tider nå. Akkurat nå sitter jeg og geofagklassen på 6 stykker å ser på sola. Snart skal vi alle stikke å spise, så blir det trening på meg senere! Kos dere videre i dag.

Sliten etter gårsdagen

Jeg er enda sliten eter gårsdagen, så bildene fra løpet kommer kanskje senere i kveld eller i morgen om jeg får tid. I dag har jeg vært å trent på actic med Agnes og Mari, og vært en snartur på city. Fikk kjøpt meg ny ring, smykke, sports-bh og tøfler. Resten av dagen har jeg bare slappet av og jeg regner med å legge meg snart, er sykt trøtt. I morgen har jeg jobb, og får overnatting av Marie. 


Meg på gårsdagens løp. Vi måtte ha vester på siden vi sto så nært banen og tok bilder av kjørerne. 

52 WEEKS #3

Ukens tema: 80'tallet. 

Denne ukens tema valgte jeg å trekke helt ut. Masse farger, stylet hår og masse sminke. Modellen denne uka var Marie, som også var i uke 1. Vi tok bilde på Lørdag, hjemme hos meg. Jeg valgte å satse på alt som hadde med 80'tallet å gjøre, og jeg kan si meg fornøyd. Har ikke hatt tid å redigere det så mye, har vært på crossbanen hele dagen. Lillebror min kjørte sitt første løp i dag, men redigerte i allefall litt. 
//Canon EOS 1000D. Hva syntes du om bildet? 

Morgendagens planer

I morgen blir det skutercross hele dagen, så bli ikke blogging før på kvelden. Men det gjør ikke noe. Skal snart sove, jeg og Agnes. Vi må opp i syv-tiden i morgen for vi skal være på banen ni. 
Vi har nerdet sims hele kvelden, og kost oss meg god mat. God natt til alle dere. 

Video: Dagens planer

Hva har dere gjort i dag? 

Yo-messe

I dag har jeg faktisk hatt fri fra skolen, men har vært på skolen uansett. Hadde behandling tidlig på morgenen så måtte uansett til Alta da. Så gikk jeg opp til skolen, der det var YO-messa. Møtte masse folk jeg ellers ikke er med, kjempekoselig å snakke med dem igjen! I 12tiden dro jeg og Agnes på city for å shoppe, og etterhvert kom Ola og Kathrine. Fikk kjøpt meg en kjempefin høytlivsbukse, en ny genser og bursdagsgave til lillebror som ble 16 i dag. I ettermiddag har mamma, pappa, lillebror, bestefar og jeg bare kost oss med en god middag etterfulgt av kaker og is. Koselig!
Nils og Agnes på en eller annen stand. 

Har dere YO-messe på skolen deres? 
 

Å ta et valg

I sted tok jeg en test på vilbli.no, denne testen skulle vise hva jeg interesserer meg for og hvilke linjer som kan passe til meg. Denne testen hadde ikke vilbli da jeg skulle søke på vgs, noe som egentlig var litt dumt. Jeg har i det siste tenkt at jeg går feil linje, at jeg ikke er en person som klarer studiespesialiserende. Jeg skulle ønske jeg hadde søkt helse og sosial eller elektro, selv om det er helt ok å gå på studiespesialiserende. 


Denne testen viser at jeg best hadde egnet å gått på elektro, så tip og etter det studiespesialisering. Jeg sier ikke at jeg angrer skikkelig på at jeg valgte det jeg valgte, men jeg kunne ha tenkt bedre. Men det er ikke så lett å ta det valget når man plutselig må søke når man er så ung, det er vanskelig! Men mine framtidsplaner er å jobbe innen psykologi, eller med barn og unge. Er veldig usikker, men jeg har et år på meg før jeg må søke til unniversitet. 

Har du noen gang følt at du har søkt feil? Eller at det er vanskelig? 

Ukens inspirasjon #1


Jeg har funnet ut at hver uke skal jeg ha noe som heter ukens inspirasjon. Hver uke legger jeg ut noen nye bilder som inspirerer meg. alle bildene er hentet fra weheartit, jeg har ikke tatt de selv. 

Foto; in the dark


//Canon EOS 1000D 

En ny verden

I dag har jeg vært å kjøpt meg en ny pc, Toshiba. Er hitill superfornøyd med den, forteller litt om den under i videoen. 

Årets første videoblogg, kommer nok flere av dem i år! 

52 weeks #2

Ukens tema: surrealisme. Denne ukens tema har vært skikkelig vanskelig, har ikke hatt noen ideer på  hva jeg skulle ta bilde av. Eller jeg hadde mange, men klarte ikke gjennomføre de. Derfor fikk jeg ikke det resultatet jeg ville ha, men bedre å ha noe enn ikke noe mener nå jeg. Her er mitt bidrag i allefall. 


Dette var det beste jeg fikk til, men jeg likte det faktisk litt. Ble tatt for et par timer siden da jeg plutselig fikk besøk av noen folk, koselig! Neste uke tror jeg blir fantastisk, så følg med! 

Kosekveld

Ikke så mye har skjedd siden sist. Har sovet 13 timer i natt, sykt! Sto ikke opp før det var blitt mørkt så dagen har gått til å slappe av. Tror jeg trengte den søvnen utrolig mye, og jeg skal heller ikke være så lenge oppe i dag heller. I morgen skal jeg tidlig opp, halve familien skal på treningssamling, men ikke jeg. Jeg blir nok hjemme for å ta noen bilder og kanskje dra på skutertur opp lia om jeg får noen med. Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden med glee og eple m/vaniljekesam.
Koselig! God helg til alle dere! 

Fredag 13.

I dag har jeg hatt maks uflaks, men har hatt det koselig. Sto 30 minutter å ventet på bussen i bitende kulde, og den kom ikke så jeg og en vennine måtte gå når vi var stive av kulde. Jeg har enda ikke fått lønn, noe som irriterer meg. Det positive er at jeg har kjøpt nye lysestaker til rommet, og lagt av en ny pc, elsk ♥ Jeg har fortsatt ingen ideer til 52 weeks prosjektet, men det ordner seg nok i morgen. Den tid, den sorg. Nå holder jeg på å vaske rommet, med musikk på full guffe. Senere i kveld blir det glee og eple m/vaniljekesam. 
Nå skal jeg i allefall fortsette å vaske rommet, så blogges vi kanskje i kveld! Regner med at jeg får en skikkelig slappe av helg, trenger det! Kos dere resten av kvelden! 

Designhjelp?

Jeg trenger virkelig et design, akkurat nå har jeg bare et gratisdesign, som jeg ikke får satt et profilbilde til. Jeg har prøvd å spørre før, men har ikke fått noe respons. Noen som vet om noen som er flinke til å lage design? 
Noen? 

Foto; Marie


//Canon EOS 1000D

Har utrolig mye lekser i dag, så jeg må nesten komme i gang med dem. Har heldighvis fri i helga fra jobben, så da blir det litt fotografering. Må ta neste bilde til 52 weeks! 

Foto; paraplyjentene


Bare et bilde redigerte som er fra i høst. Prøvde meg på en ny type redigering, og jeg likte det! 

Et til coverbilde

Da vi hadde første prosjekt på 52 weeks så prøvde jeg meg på flere cover, og Marie stilte lydig opp som modell. Tror hun elsker å få sminke seg selv og bli tatt bilde av. Vi prøvde oss blandt annet på Selena Gomez and the scene. Jeg som har tatt bilde og Marie som har hatt det morsomt å redigere. SI hva der syntes.


Vet heller ikke hvorfor det ble så lite, men det får gå! 

Crossbilder

I går var jeg og familien min på crossbanen. Lillebror og pappa trente, siden lillebror skal begynne å kjøre i år. Jeg tok noen testbilder av dem så jeg vet hvilke innstillinger jeg skal ha på når det er løp, og mamma tok tiden. Det var ganske vanskelig siden det var mørkt, men fikk til noen. Til helga er årets første løp i Nordreisa, og dagen etter er det løp her i Alta. Heldighvis er det lyst når de løpene går da. 

Det var i allefall noen bilder. 

God natt

I dag har jeg tatt mange bilder, selvportrett, snakket med venner på skype og vært noen timer på skype. Kom hjem for rundt en time siden, skal straks sove. Blir lite søvn på meg i natt. Tenkte bare fortelle dere at jeg lever. 


Banen i kveld! Nå har jeg sykt vondt i hodet. God natt.

Litt om mitt forrige år.

Fem bra hendelser i totusenogelleve?
1. De tkoselige grillturene/telturene/hytteturene med vennene mine
2. Jeg har lært med å sy 1800-talls kofte og kautokofte. 
3. Alle de søte photoshootene jeg har hatt. 
2. Jeg har utviklet meg masse i fotoverden, og kjøpt to nye objektiv. Lykke! 
5. Jeg var på ferie i Sør-Norge, vakkert! Hva har du lært i totusenogelleve?
Jeg har lært meg at jeg kan klare hva som helst! 

Hvilken klær har du brukt mest?
Svarte og blåe bukser, gode fine gensere og gode jakker. 

Beste film i totusenogelleve?
Jeg har sett så mange flotte filmer! Men kanskje breaking dawn part 1 eller Harry Potter? 

Hva musikk har du hørt mest på?
Rihanna, Lana Del Rey, One direction, Jordin Sparks og fine Adele! 

Hva har du sett på?
Masse, mye og altfor mye fint. Glee, Pretty litle liars, Gossip Girl, Veronica Mars, the O.C og Switched at birth! 

Hvilken mennesker har du blitt bedre kjent med i totusenogelleve?
Mange fine mennesker. Geofag klassen min, Mette, Mariell og kompisen min. Herlig! 

Hvor har du reist?
Sør-Norge!

Ditt beste kjøp?
Canon 50mm f/1.8, uten tvil! 

Hva er den beste boken du har lest?
Dødslekene!

Din tur. Fortell gjerne litt om ditt totusenogelleve.

Designhjelp?

På tide å fikse opp i designet på bloggen min. Husker ikke hvor lenge jeg har hatt det, men er i allefall begynt å bli lei rosafargen. Jeg lurte på om dere har noen tips til hvem som lager design, eller noen som vet om et fint gratisdesign?Jeg trenger et fint et, virkelig!  
Jeg trenger hjelp! 

52 weeks #1

Endelig kan jeg fortelle dere hva jeg har holdt på med denne uken. Jeg har da joinet flere andre fotoglade mennesker i et prosjekt som er kalt 52 weeks. Dette er da et prosjekt som går ut over 52 uker, altså et helt år. Hver uke får vi et nytt tema som vi skal ta bilde til. Første ukes tema var da å herme etter et cd cover. Jeg har hatt ganske dårlig tid denne uken, men fikk faktisk tatt et bilde. Modellen min er da bestevenninen min Marie, og hun var kjempeflink! Vi prøvde da ut to cover men endte opp med Adele21! 

Coveret til Adele: 

Mitt cover:

Jeg ble i grunnen veldig fornøyd. Det eneste jeg ikke fikk særlig godt til var skyggene, men shit happens. Jeg valgte å tolke dette bildet på min egen måte, og både jeg og modellen ble veldig fornøyd! Gleder meg allerede til neste uke. 

Dancing in the night


Canon EOS 1000D//Tamron 18-200mm.

Bare et lite random bilde fra i går. Gleder meg til å avsløre hva jeg har drevet med! So stay tuned! 

Full timeplan

Har ikke hatt tid til å blogge etter skolen har startet. Sovnet før 20 i går kveld, og i dag har jeg hatt heldagsprøve i rettslære, vært på SMAK, startet på et prosjekt som dere får vite om til helga og vært på tensing der vi lærte en fellesdans. I morgen får jeg kanskje litt tid til å blogge, skal i allefall hjem etter skolen. 


Håper dere koser dere i begynnelsen av 2012! :) 

Foto; fall in love


Canon EOS 1000D// Tamron 18-200mm 

2012


//Canon EOS 1000D // 50mm f/1.8

Mitt 2011 i bilder og tekst

2011 har gitt meg mange minner, og mange fine stunder. Jeg har fått nye venner og blitt kjent med mange nye mennesker som har forandret livet mitt. Jeg har blitt mer voksen, fått meg ny jobb, vært på fine turer med venner og familie og opplevd så utrolig mye. 

Året startet med at jeg var ny i fotoverden. Jeg hadde akkurat fått mitt Canon EOS 1000D, så måneden ble brukt flittig til å lære seg om kameraet. Var på noen skuterturer, var barnevakt, var på ishotellet, på skøytebanen og tok livet med ro. 

Vintermånedene gikk til skuterturer, jobbing, venner, familie, påske i Mathisdalen og Kauto, og noen hytteturer med venner. 

Jeg tok mange søte bilder av små ting som fikk meg til å smile. 

Jeg hadde fine photoshooter i midnattsola med Marie. 

Lillebroren min konfirmerte seg. En dag fylt av koftekledde fine mennesker, god mat og mye slekt. 

Jeg hadde noen late dager på trampolina med fint vær. Var også mye på tur med vennene mine. Grilling og mye latter til langt på natt. 

Hadde photoshooter sammen med Annabel og Agnes. De sov også her og vi hadde det morsomt til langt på natt. 

 Jeg tok mange fine bilder av regnet og blomstene.

Jeg var på bilferie med familien i Sverige, Tvedestrand, Risør, dyreparken og i Trondheim. 

22.juli kom, en utrolig trist dag for hele Norges befolkning. Mine tanker går til de pårørende og ofrene. Selv mistet vi i Alta en ung gutt som var utrolig flink til å svømme, og som var en god venn. 

Jeg lå med lungebetennelse i tre/fire uker. Klarte ikke engang å gå på kjøkkenet så dårlig var jeg. Så ukene gikk til å ta noen bilder og lese i bok. 

Jeg hadde mange fine photoshooter med fine venner. 

Jeg hadde mange fine sommerkvelder med koselige mennesker. 

Høsten kom og det var mange fine farger ute. Jeg tilbragte mye tid med familie, venner og hunden min. 

Jeg ble 17 år, noe som ble feiret med gode venner på en hytte. 

Hunde min ble syk, og vi måtte avlive han. Noe av det tungeste jeg har vært med på. Han var 11 år, og vi hadde hatt han i 11 år. Han var min beste venn, og jeg savner han så utrolig mye. Det er så tomt uten han, kan ikke huske sist jeg gråt så mye. 

Jeg tok mange fine bilder av himmelen. 

Vinteren kom med sne. Jeg tok fram skuteren, og det var deilig. Jeg eksprimenterte med lyset, og sneen, og tok mange bilder av meg selv. 

Jeg tok noen spennende portrett av Marie. 

Jeg hadde fått mitt nye objektiv og jeg begynte å ta mange fine bilder av nordlyset, månen og stjernene. 

Så kom jula, og den feiret jeg med familien min. 

Jeg tilbragte romjula med familien, gode venner og jobb. Og nå er det et nytt år med nye muligheter. Gleder meg! 


Håper dere har hatt et like fint år som meg! 

Godt nytt år

2011 sluttet helt fantastisk, og jeg er utrolig glad. Jeg håper 2012 blir like bra, ellen enda bedre. Det er mye som skjer dette året: Jeg skal mye på fjellet, være med gode venner og familien, reise og jeg blir 18! Jeg har så mye å se fram til, og jeg gleder meg! 
Ved midnatt i går sto vi i Saltvik å så på rakettene over hele Alta, og Alta kan virkelig det mer raketter. Og attpåtil lyste nordlyset opp på slaget midnatt og jeg var glad! Året kunne ikke startet bedre!