januar 2011

Forklaring

Har ikke fått blogget den siste tiden. Og grunnen er fordi nettet er blitt borte hjemme. Har vært borte siden Fredag morgen, og det er enda ikke kommet tilbake. Er på skolen nå, derfor får jeg sagt i fra allefall, men får ikke blogget mer før internettet kommer tilbake. Stormen ødela noe så alle som har samme internett som oss her iAlta, har også mistet det. Men har tatt mange fine bilder og jeg lover å komme sterkt tilbake når nettet kommer tilbake!


Huset vårt hjemme. Ser du den lille hvite boksen nært taket i høyre hushjørne. Det er internettet vårt! (man ser det nesten ikke, men er på siden av lyset).

Ukas blogg

Leserne mine

Jeg vil takke alle dere leserne mine. Dere er helt fantastiske. Kommenterer og gir meg tips. Dere er bare helt fantastiske!

For å bli ukas blogg trykk HER!

For å stille meg spørsmål i spørsmålsrunden min trykk HER!

For å stemme i blogg vs blogg trykk HER!

For å komme til min hverdagsblogg trykk HER!

I'm sorry

FÅr ikke blogget mer i dag. Datan går snart tom for strøme, jeg er trøtt, skal sove, skal spise og ser house. Blogger i morgen. God Natt!

Ukas blogg er:

Ida Marie


http://imposukkerspinn.blogg.no/

Bloggen hennes er fantastisk. Hun er en utrolig god blogger. Ida bor i Spania akkurat nå, men er fra Norge, nærmere Alta. Hun er goså utrolig flink å tegne og male. Dere burde virkelig ta en tur innom denne bloggen. Kan si at dere kommer til å bli fast leser med en gang, akkurat som meg.

Vil du bli ukas blogg? Legg igjen en kommentar HER!

Ukas blogg

Jeg har så utrolig lyst på noe nytt på denne bloggen min. Og derfor har jeg valgt å trekke to blogger i uka som fortjener det. Har fått innspirasjon hos andre blogger til å begynne med det. For det er så mange flinke bloggere som trenger å bli oppdaget. Jeg kommer til å linke til din blogg og fortelle hva den handler om. Dere kan melde dere på dagens blogg nede i kommentarfeltet og jeg trekker en ut allerede i kveld. Og en annen blogg senere i uka og dette kommer jeg til å fortsette med. Meld deg på nede i kommentarfelte!

Vil DU bli ukas blogg?

Skuterbilder

Er det noe jeg elsker så er det fart og spenning. Om vinteren kjører jeg skuter og det er noe jeg virkelig brenner for. Elsker skuterlukten, vinden i ansiktet og farten, ikke minst farten. Familien min er en motorfamilie, noe jeg elsker. Det går nesten ikke en dag uten skuter om vinteren. Uansett vær! I går tok jeg noen bilder av skuteren til meg og lillebror. Og de tenkte jeg å dele med bloggen. Hva syntes du?
Som dere ser er jeg den som rød skuter, og lillebror har svart.

Uvær

Er utrolig nydelig uansett vær! Enige?Fjellet

Var på fjellet i dag. PÅ hyttetomta, Tok noen bilder, de ble ikke så bra for det var begyne å sne og skye over da jeg kom meg opp.


Vårt hus til venstre, og naboen sitt til høyre!


Litt til av Mathisdalen


Lillebror var også med.


Var så heldig at jeg fikk ET bilde der himmelen var fin og rosa!

Minner dere på

Minner på Blogg Vs Blogg HER

Minner på spørsmålsrunden min HER

Har fått 2 spørsmål, og ingen stemmer på blogg vs blogg. Jeg vet dere kan bedre! Nå stikker jeg til fjells så vi snakkes senere i dag!Nytt på bloggen

Akkurat nå sitter jeg å ordner nytt deisgn på bloggen. Designet har jeg fått fra en annen blogg, og nå utforsker jeg litt foskjellige design. Skal prøve å ha fått ordnet allt ferdig til Mandag. Har ikke fått tatt noen bilder i dag, eller i går. Har vært travelt opptatt. Men lover å oppdatere dere stort i morgen.


Trenger også noen tips. Hvordan innstillig er bra å bruke på månebilder og dagslys himmel bilder? Har Canon EOS 1000D!

Hvem, hva og hvor?

Jeg tenkte jeg skulle sette i gang en spørsmålsrunde. Kommer til å holde den gående en stund så da er det bare å spørre!YO-messe

Er utrolig sliten nå, så skal bare blogge kjapt. Har vært på YO-messen i dag. Det er en messe i Alta, en gang i året der de stiller ut alle slags yrker. Er utrolig morsomt, møter folk du nesten aldri møter ellers. Har også vært på TenSing. Alle bildene er tatt med Canon EOS 1000D
Dette var bare noen av de 200 som ble tatt. Sier litt om hvor fotoglad jeg er. Det er forresten fullmåne i dag, nå! Ut å ta bilder!

Månen

Har feiret lillebrors bursdag hele dagen og gjestene er akkurat dratt. Har vært ute å tatt noen bilder også. Har farget håret, vasket rommet, gjort lekser, laget middag, tatt bilder, tegnet og masse mer i dag. Har hatt en utrolig koselig dag kan jeg si! Gratulerer til lillebror med 15 års dagen!


Beste bilde jeg fikk, men ble fornøyd. Skal ta flere månebilder i morgen siden det er fullmåne i morgen!


Litt av crossbanen vår på jorda. Også er det mot Alta. Det rosa er lysene i Alta. Elsker å bo i Mathisdalen!!


Saved!

Ah, jeg er reddet. jeg har gått masse salver og medisin i dag og snart er det lysbehandling på meg. Can't wait! Har enda ikke fått gått ut, så derfor har jeg bare slappet av hele dagen. Har tatt noen bilder av hunden min også. Han er bare helt skjønn!


Fyr i ovnen, kakao og home and away akkurat nå!


Vil forresten ta bilder av månen i mørket. Men hvordan innstilling burde jeg bruke da? Jeg har et Canon EOS 1000D. Har prøvd nesten alt, hadde vært fint med noen tips!

Varme drikker

Får ikke tatt bilder før i morgen eller Tirsdag. Mamma har sykemeldt med fra alt som heter å være ute. Har fått så utrolig mye eksem, pga kulda. Venter bare på legetime nå. Så derfor koser jeg meg med Home and away, kakao og ostepop. Ha en fin kveld videre!

Blogg VS Blogg #2

Har valgt ut tre blogger i runde to av blogg vs blogg. Denne gangen er det tre fotobloggere. Jeg elsker fotoblogger for man får så mye innspirasjon og tips hos dem. Vinneren får en vurdering og jeg holder konkurransen gående til Torsdag. Stem i vei!

Helene (inspirasjon)


Amygdala
Nathalie Dahl NaalsundDet er bare å trykke på bildene, eller navnet til disse bloggene så kommer dere rett til bloggen!

Redigert 1

Har redigert et bilde av meg og venninen min. Vi brukte stativ og selvutløseren. Bildet er tatt med Canon EOS 1000D.


Orginalen


Redigert

Hvilket likte du best?

Vurdering 1#

Vinneren ble jo Annabel, og premien var en vurdering. So here you go!


http://everyything.blogg.no/

Førsteinntrykk

Det første jeg ser nåt jeg kommer inn på bloggen til Annabel er at det er en jenteblogg. Hun har rosa fareger blandet med grått. Og man blir nysgjerrig på bloggen

Design

Syntes designet er utrolig søtt. Liker fargene som er satt sammen, alt passer perfekt. Det eneste jeg savner er profilbilde. Liker også veldig godt den lille boksen der det står når innlegget er publisert. Utrolig kult design.

Innlegg/skrivemåte

Liker utrolig godt at hun skriver på bokmål. Dialekt kan gjøre blogger mer rotete, men som sagt: Annabel blogger på bokmål. Hun har alltid bilder med i teksten, og skriver ikke usammenhengede og rotete. Hun har også god kvalitet på bildene, og hun har noen gang med videoer. Liker også at hun har mye bilder av seg selv, det gjør så man føler at man kjenner henne bedre!

Sammensatt

Sammensatt er bloggen utrolig bra. Hun skriver ikke bare om hverdagen sin, men legger ut videoer og har mange bilder. Liker designet også. Men savner et bilde av Annabel der profilbildet skal være. Kan bare si at det er verd turen innom bloggen hennes og at hun skriver bra!

Terningkast

Kan ikke finne noe stort å trekke deg ned for, så derfor får du terningkast 5 hos meg!

Friends

Har tatt så utrolig mange bilder av venner i det siste. Har ikke hatt tid til andre ting enn venner, skole og familie. Må nesten gå ut i morgen å ta noen flere bilder. Men kan jo vise dere noen bilder fra de siste dagene. Alle bildene er tatt med Canon EOS 1000D.


Bilder på skolens toalett, i speilet.


Vennina mi Marie tok et bilde av meg også. Syntes bilder gjennom mobilen er utrolig stilig!


Marie, min gode vennine. Må si at HTC mobilen er en klassiker!


Kathrine fina!


Søte filosofen!


Så livlig !

Vi er så sterke altså!!


Skøytegjengen- Kathrine!


Kathrine også!!

Kommer noen bilder senere også, skal redigere litt også. Var jo hos Agnes i går etter vi hadde gått på skøyter, og da hadde vi en random photosession!

Måne og sol, skyer og vind!

Fikk et utrolig stilig bilde av månen i går. Ble skikkelig førnøyd, månen ser ut som en stjerne.


Skyer, nordlys og månen. Kan det bli bedre?


Uklart bilde. Men dette er fjellet vårt, Ørneflåge!

Vinneren

Jeg har telt stemmene og vinneren er Annabel. Og Annabel vant med EN stemme. Vurderingen kommer senere i dag regner jeg med. Eller så kommer den i morgen. Har ikke tid til så mye blogging i dag heller. Men til gjengjeld får dere mange bilder senere. Hadde photoshoot med Marie i går, så det kommer bilder fra den. Også skal jeg og tre venner av meg gå på skøyter i dag. Også hadde jeg kameraet med på skolen i går, gjett om det var populært. Så bilder kommer derfra også. Men dere kan jo få se et bilde!

For å komme dere til Annabel sin blogg kan du trykke HER! 

Også kommer det en ny runde med blogg vs blogg i dag/morgen. Har en liten anelse om hvem som blir trekt ut!

Tirsdagskvelden fra Mathisdalen

Får ikke blogget mer i dag, heller ikke så mye i morgen. Har matte heldagsprøve i morgen. Sitter å øver nå, snart sove. TenSing i morgen, can't wait. Tar kanskje med kameraet, så da får dere flere bilder !


Ingen kan si at jeg ikke øver!


Tar notater gjør jeg også. Måtte bare gi dere en liten forklaring siden det blir lite bilder og blogging i dag og i morgen! Husk å stem på blogg VS blogg. Avsluttes Torsdag og da trekker jeg ut tre nye og vurderer vinneren!

Blogg VS Blogg #1Har valgt ut 3 blogger som konkurrerer mot hverandre, vinneren får en bloggvurdering. Blir å ha en til runde med blogg og denne blogg vs blogg avsluttes Torsdag. Vinneren får en vurdering.

Annabel Kristoffersen Johnsen

Martiine

karolinedenlille


Stem i vei!

Påminnelse om blogg vs blogg

Avslutter blogg vs blogg i kveld. Siste sjanse å melde seg på. Trykk HER!

Det danser for oss

Nordlyset dansen for Mathisdalen på Lørdag etter jeg hadde blogget. Da måtte jeg bare spring ut a ta litt flere bilder. Bildene er ikke redigert. Bildene er tatt med Canon EOS 1000D. Har du noen spørsmål så er det bare å spørre. Liker du nordlyset?
Et spørsmål

Jeg har et spørsmål til mine kjære lesere. Er du innom her av og til, fast leser eller første gang innom her?Blogg VS Blogg

Jeg vil arrangere en blogg vs blogg. Trekker ut 3 blogger og vinneren får en bloggvurdering. Du kan melde deg på en gang, og jeg kjører to runder med blogg vs blogg. KOnkurransen avslutter når jeg syntes det er nok påmeldte.


Da er det bare å melde dere på!

Nordlys

For å oppsumere meg fort så har jeg ikke hatt tid å blogge i dag. Har vært på jobb, på butikken, kjørt skuter og tatt noen utrolig flotte nordlysbilder. Jeg fikk to ganske bra bilder, bildene er ikke redigert!


Dette var det første bildet jeg tok ute.


Dette ble jeg mest fornøyd med siden det plutselig kom en bil på veien på andre siden. Elsker Mathisdalen!

Jeg var ikke så lenge ute siden det er -25 og vind. Men måtte trosse været for å få et par fine bilder. Hva syntes du om bildene? Hvordan var finest?

I think I'm falling for you...again!

Tok et bilde, redigerte det og jeg ble fornøyd.


Dette er orginalen.


Dette er det endelige resultatet. Redigert i Picasa 3 og picnik.com.

Hva syntes du om bildet?

Ulykke

Jeg skal straks gå ut å ta litt bilder, skulle egentlig gå ut rett etter jeg kom fra skolen. Men så fikk jeg en utrolig tragisk beskjed. En buss fra Alta med handballspillere har akkurat vært i en ulykke, i 14-tiden. Noen jeg kjenner, og enda noen som er litt yngre enn meg som jeg kjenner satt i den bussen. Det er visst ingen fra bussen som er omkommet, men noen fra bilen er omkommet. Det er visst 5-6 som er døde. Det er skikkelig trist å tenke på, vet selv hvordan det å miste noen. Hvis dere lurer mer på om denne ulykken er det visst pressekonferanse på NRK klokken 17.00. Håper ikke noen flere er skadd.


Håper det går greit med alle som er innvolvert i ulykken, og deres familie og venner..

Kaldt vær

Ute er det kaldt. Bor jo i Finnmark så jeg tåler kulde. I dag har jeg ikke hatt tid å ta bilder siden jeg har vært ute å kjøre skutercross, pappan min har lagd bane ute på jordet vårt. Er utrolig morsomt, gleder meg til i morgen også. Skal ut å ta bilder av pappa go lillebror når de skal kjøre etterpå. Men hvilke innstillinger skal jeg ha på?


Det er i allefall godt å varmt inne.

Smykketre

Har ikke hat tid å ta bilder, eller blogge i dag. Har ikke vært hjemme, har vært på skolen, TenSing og city. Men kjøpte meg et kjempefint smykketre. Så derfor bare et bilde av smykketreet. Måtte bare komme med et innlegg uten mening i dag,


Elsker treet mitt! :D

Jeg er i sjokk!

Hallo kjære lesere til Silje! ♥Hvis du ikke kjenner meg, kan du titte innom bloggen min her og slenge inn en kommentar. Er desperat for tiden, like før jeg sletter alle innleggene og starter på nytt.. For å bli bedre........Uansett, Silje startet å blogge for en uke siden og har 79 kommentarer, ikke mye mindre enn meg..Og jeg har blogget lenge, flere år. Men har ny blogg da, hahaha. Uansett, hun har jo en bra blogg da.. Hade og takk for meg..Huff, jeg er lol.

- Annabel

Gingers have so much more fun than normal people

Jeg har en vennine, en som er rødhåret. Elsker fargen, elsker bølgene i håret. Må bare vise dere. Ååh, nå vil jeg også få rødt hår. It's so true: Gingers have so much MORE fun than normal people.


Beautiful girl!Vet bare at Marit Elise elsker å skrive, elsker å posere. And that's great!!

Har ikke redigert bildene, for skole-pc'n godtar ikke at jeg innstalerer noe. Må virkelig få kjøpt intern harddisk til min private, harddisken på den er ødlagt! *cry*

Konkurranse

Jeg tenkte jeg skulle prøve bli med i en fotokonkurranse. Første gang jeg blir med i en fotokonurranse, ganske morsomt. Bilde jeg velger å delta med er ikke noe redigertm untatt at navnet mitt står nede i kanten. Bilde jeg velger å delta med er et nordlysbilde, og temaet på konkurransen er vinter. Og nordlys ser vi om vinteren. Dere finner konkurransen HER!


400PX


600PX

Det er det samme bilde, men jeg vet ikke hvor stort bilde skulle være, så derfor to forskjellige størrelser.

Nytt på bloggen

Har fått meg ny header, og jeg er kjempefornøyd. Jeg har selvsagt ikke laget den, har fått den av Helene. Ble helt forelsket i headeren jeg!


 Helene's blogg!

Jeg kan ikke si jeg har lest Helenes blogg så lenge, begynte å lese den dagen etter jeg laget denne bloggen min. Fotobloggen min. Fant den først da, men jeg er blitt fast leser. Helene er utrolig flink å ta bilder. Jeg kan si at det er denne bloggen jeg går innom for å få tips og inspirasjon når jeg skal ta bilder, og jeg får utrolig mye hjelp fra å lese bloggen hennes! Jeg annbefaler dere til å ta dere en tur innom bloggen hennes å se på bildene og lese!

Dråpebilder

Jeg prøvde å ta dråpebilder i går, kan ikke si meg helt fornøyd. Men det var første gangen, så de ble ikke så aller verst heller. Leste på en nettside på hvordan man skulle gjøre det, og det fungerte. Skal prøve å ta flere dråpebilder en annen dag. Men her er i allefall de som jeg tok i går. Kom gjerne med tips om hva jeg kan gjøre bedre.
Disse 3 bildene var de som ble best. Men ble ikke helt fornøyd, men kan ikke si jeg ble missforøyd heller da.

Bilder til header

Dette innlegget er ment for en som skal hjelpe meg å lage en header, det kommer til å bli slettet når hun har fått lagret bildene!


Dette var noen bilder.

Nyttårforsett?

Nyttårsforsett? Hva er egentlig dette? De fleste sier de skal bli sunnere, bli sporty, sitte mindre på datan. Selv mener jeg at noen setter for høye mål. Jeg har ingen spesifikke nyttårsforset, jeg skal bare være meg selv fullt ut. Jeg har ikke tenkt å prøve å være en jeg selv ikke er. Noen mål for 2011 har jeg jo satt meg:

-Jeg skal trene like mye som jeg gjorde i 2010, jogge og rocke! Og jeg skal være like flink å drikke så lite brus og spise så lite godteri. Jeg skal prøve å forbedre meg i mattematikk for det sliter jeg med. Jeg skal prøve å lære meg mer om kameraet mitt. Og jeg skal prøve å sitte mindre på datan, og være mer ute. Selv om jeg er mye ute, og jeg liker å være ute. Så det skal da vell ikke bli et problem?


Because I'm freaking awesome!! (ser dere det lilla i håret mitt?)

Nå skal jeg gå å legge meg, har tenkt meg tidlig opp i morgen, for å ta noen bilder. Også skal jeg lage et innlegg om dråpebilder i morgen tidlig, tok noen dråpebilder i dag.

Hvem er jeg?

Mitt navn er Silje Hanssen

Jeg er født 27.September 1994, noe som vil si at jeg er 16 år gammel

Jeg bor i Finnmark, Alta, Mathisdalen for å være nøyaktig

Jeg går 2.året Realfag,Studiespesialisering på Alta VGS

 

Jeg er en positiv og sprudlende jente, som (nesten) alltid er blid. Jeg liker ikke å tenke negativt på ting, jeg prøver heller å finne det positive i ting. Jeg er utrolig nysgjerrig, og jeg er ikke særlig sjenert. Jeg elsker å le, og det går ikke en dag uten at jeg smiler og ler.

Jeg har blå/grå/grønne øyne, det varier på hvordan lyset er. Håret mitt er egentlig brunt, men har farget det svart. Jeg har hatt både lilla, rødt, blondt og brunt hår, og jeg elsker å prøve ut nye frisyrer. Jeg står 161 cm over bakken. Jeg har alltid vært ganske lav ,men jeg er fornøyd.

Jeg er samisk, og jeg snakker samisk. Familien min er innlandssamer fra Kautokeino, noe jeg er stolt over. Når man tenker over det er jeg en del av urfolket i Norge, ganske morsomt å tenke på. Mamman min er fra Talvik, og der har jeg bodd et par år da jeg var yngre, før jeg begynte på skolen. Ellers har jeg bodd i Mathisdalen, hvor jeg enda bor.

Jeg har alltid vært glad i å snakke, og å lese bøker. Elsker å lese bøker, kan lese i flere timer hver dag. Jeg blir også ganske fort fasinert over serier som True Blood, Heroes, Lost, Gossip Girl, Home And Away og Medium. Jeg bor i skogen, noe som er bra siden jeg er et naturmenneske. Kjører utrolig mye snøskuter, og det er min store hobby. Elsker også å fotografere og jeg fikk mitt første speilrefleks jula 2010. Er ellers ganske sosial av meg, og jeg er ikke redd for å feile. Da er det bare å prøve igjen.

"Det er i motbakke det går oppover", og det har jeg lært meg, og "Ingenting er så galt at det ikke er godt for noe".

Er det noe du lurer på kan du sende meg en e-post på siljehanssen2010@hotmail.com, eller kontakte meg på facebook : Silje Hanssen.


Mitt fotoutstyr

Kameraet jeg har er et speilreflekskamera- Canon EOS 1000D:


Vil du lese mer om kameraet kan du trykke HER

Objektiver:

Jeg har et objektiv, det heter Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6: det fulgte med kameraetFor å få mer informasjon om objektet kan du trykke HER

Jeg kjøpte sommeren 2011 et nytt objektiv.  Canon EF 50mm f/1.8 IIJeg har også en kameraveske, kluter, to minnekort (1GB og 8GB) og et stativ. Kan vise disse tingene senere en gang. Har dere noen spørsmål er det bare å spørre.

Nyttårsaften

Fikk ikke så mange bra bilder i går, for jeg fant ikke ut av alt med kameraet, men noen bra bilder ble det. Men nå vet jeg i allefall hva jeg skal gjøre til neste år da. Man lærer noe nytt hver dag. Fikk også prøve blitsen til min tante, en man kan montere på kameraet, utrolig morsomt! Ville egentlig bare ønske alle leserne mine et riktig godt nytt år.

God nytt år til alle sammen!